Eller snarare bär och blader! Bådadera kan man utnyttja till att skapa läckerheter!
Bär passar naturligtivs klassiskt ihop med paj, men jag provade på ett nytt recept i år, nämligen
Styvmors Rödvinbärs-kvarkpaj
(receptet lite modifierat, ifall styvmor själv kikar)
Skal:
100 g smör (rumsvarmt, inte smält)
1 dl sockor
1 ägg
1 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
4 dl kvark/gräddfil/lindahls yoghurt
1 citron; saft av
2 ägg
½-1 dl sockor
vaniljsockor
ca 3 dl röda vinbär
180 grader ugn, ca 40 minuter
Receptet är mycket enkelt: blanda ihop ingredienserna till skalet; kläm ut i formen. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen, bred över skalet, strö över röda vinbär. Enklare kan det inte vara - och mycket gott!
Pajen bjöd jag på när farmor och farfar kom på besök! :)
Att använda bladen var nytt för mig; men i år har jag för förstå gången lagat Svärmors bladsaft (och också Svärmors rabarbersaft, som också syns på bilden). Man får otroligt mycket smak utav att bara använda bladen, som är annorlunda - men samtidigt bekant! Verkligt gott!
Jag hittade lite liknande recept på nätet, t.ex. det här, men jag använde (enligt direktioner) både svartvinbärsblad och hallonblad - och mycket mindre socker.
Edith-neulepusero
-
EDITH-NEULEPUSERO
Lanka: Novita Hehku 325g (väri: inspis)
Puikot: 4mm
Ohje: Edith-neulepusero by Mari Kangas (Novita Essentials, syksy 2023)
Olen tehnyt No...
1 timme sedan
1 kommentar:
Jee, ser gott ut! Bladen innehåller faktiskt t.om. mera c-vitamin än bären har jag läst. :)
Skicka en kommentar