onsdag 24 februari 2010

Choklad- och cheesecakebrownies



Ingredienser för ca 24 st kakor:
200 g margarin
200 g lätt färskost
5 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 msk rivet citronskal
2½ dl muscovado socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
75 g mörk choklad

175 grader ca 30-35 minuter

Smörj en ca 20 x 30 cm bakform, och lägg ett bakplåtspapper i botten.
Vispa samman färskost, 1 ägg, vaniljsocker och 3 msk muscovadosocker, och ställ blandningen åt sidan.
Sikta ner mjöl, bakpulver och kakao i en bunke och tillsätt rumstempererat margarin. Vispa ner resten av äggen och muscovadosockret.
Smält chokladen och vispa snabbt ner i kakaosmeten. Häll smeten i formen och släta till ytan med baksidan på en sked. Droppa ner färskostsmeten och rör runt med en bred kniv för att skapa ett marmorliknande mönster. Grädda kakan till den höjt sig och blivit luftig. Låt svalna och skär i bitar.

Första receptet på bloggen! Spännande! Förväntningarna var naturligtvis höga... Alltså var jag tvungen att hitta på något riktigt mums. Kladdkaka? Cheesecake? Äh! En blandning; choklad- och cheesecakebrownies!!

De är dessutom fettsnåla; ca 143 kcal per bit, enligt receptet (som kommer från "Lev bättre" av IM Nordic - Grupp 11 recept 25).

Inga kommentarer: