torsdag 25 februari 2010

Trubbel i köket


Jag skulle baka pizzasnurror (recept finns i Lindas favoritrecept sid 41) som nämnt i tidigare inlägg, men det var ju inte så lätt som jag tänkte...

För det första bakar jag nu som en riktig studerande, jag bor tillfälligtvis i Vasa och jag har inte alla hjälpmedel jag brukar ha! Jag brukar ha tillgång till mer än en enda plåt, jag brukar ha en kavel, jag brukar ha en pensel, och jag brukar ha ett ordentligt arbetsbord (vet inte vad det här är!) för att nämna några saker...

Självklart hade jag (inte ens nästan) förutsatt de här sakerna... Hjälper inte om man har en plåt - det är bara att använda sig av den där ena plåten. Förut har jag nån gång använt en tomflaska eller motsvarande som kavel, men naturligtvis förde jag tomflaskorna till butiken igår... Så jag klämde ut med händerna - blev väl helt okej. Och så lät jag bli att pensla. Det besparade mig dessutom att springa till butiken efter ägg. ;)

Överlag tog det mig längre än tänkt att laga pizzasnurrorna. Jag brukar laga med skinka, men mina gäster som kommer imorgon är inte så förtjusta i skinka vad jag har förstått... Så jag lagade två olika fyllningar; en med kyckling, och en vegetarisk med zuchhini, kokt ägg och purjo.

Skinka är så otroligt enkelt att använda! Du klipper upp påsen, och sprider ut på bottnen - tadaa!
Både kyckling och grönsaker skall skäras/hackas/klippas i mindre bitar, de skall brynas, de ska kryddas på nåt vis, äggen ska kokas... Oj oj oj!

Problemen slutade inte där! Jag kavlade degen för tunn, så den sprack, och jag glömde sätta i ost - BÅDA gångerna! Första gången försökte jag rulla upp rullen - inte lyckat... Jag satte förstås ost utanpå, jag satte ost utanpå istället och hoppades på det bästa...

Låt oss säga att det inte är en av mina mest lyckade kreationer... Men som tur är så har jag också Choklad- och cheesecakerutor att bjuda på!

Här är de i alla fall; pizzasnurrorna... Helt tokiga ser de inte ut trots allt... Smakar riktigt gott om jag får säga det själv... Kanske de är precis som de ska vara?

Inga kommentarer: