onsdag 19 januari 2011

Hästbröd!

Nu när jag har visat vad jag har gett i julklapp (för många inlägg för att länka till alla skilt, men se t.ex. inlägget över handarbetat 2010, så står där vilka handarbeten som var julklappar), så är det väl dags att visa något av vad jag har fått i julklapp!

Jag har fått mycket fint, snäll som jag tydligen är :) , och säkert kommer det mera på bloggen - men först i tur är i alla fall mina häst-formar! Den naturliga tanken var naturligtvis att baka en kaka, helst i choklad (visst är det den naturliga tanken?), men eftersom jag försöker vara lite nyttig så här efter julen så blev det hästbröd - den här gången.

Det var lite spännande att se om det skulle funka, men varför skulle det inte funka (man behöv ju inte laga chokladkaka) - jag tycker hästarna blev riktigt fina!

Sen, sen skulle ju hästarna ätas också. Då hade mamma-hästen plötsligt två-stycken föl... :)


Roligt var förstås också att lägga på pålägget och försöka vara kreativ. Vilken blev snyggast, tycker ni? Sen gäller det att fundera om man ska smaka på hästen i huvudet eller hovarna först... ;) Goda var de - lika goda som kaninerna jag åt en gång förut (se tidigare inlägg) - båda smakade de morot!

Bonusfråga! Vilket 'hus' är på tavlan i bakgrunden? Super-enkelt för mina nära och bekanta kan jag tro (eller är det?) - men ni andra?

7 kommentarer:

*Jenny* sa...

Svartå slott?

Kerstin sa...

hmm..... jag sku ju nog föredra att du önskar ett annat namnförslag på tavlan i fråga.... i mina öron klingar detdär med slott fortfarande väldigt illa... (liksom i din mommos)
sen kan jag ju inte låta bli att angående hästbröden påpeka, att hästar själva äter väldigt gärna bröd, men har aldrig hört att de äter choklad, så även därför kanske mer passande med hästbröd

kristian sa...

Heh, under timmen och du hade fått svar på frågan. Inte illa! Flitiga besökare du har. ;)

Laura sa...

Hihi söta och roliga :)

Sv: Jo det är helt najs, jag har bott i det där huset de två första åren i Åbo så att jag gick "igenom" deras kök från bakgårdens dörr (de har två "kämppän" där det är trappuppgång emellan) så det är lite nostalgiskt att besöka restaurangen för jag kommer dessutom ihåg servitörerna och ägaren men jag tror inte att de minns mig :/. Det är säkert helt bra att boka åtminstone på veckoslut, men vi råkade få plats vid ett långt bord fast vi kom på lördag kväll bara ex tempore och frågade om vi (sex personer) fick rum så vi hade tur :).

Linda sa...

:D :D :D :D


Jenny: Jepp! Rätt! (Som du säkert förstod redan via Kristians kommentar, som va säker på sin sak.)

Mamma/Kerstin: Tja, vad sku man då döpa det till? Svartå -någonting ju - för sent ti hitta på nå helt udda namn. Herrgård?
Bra tänkt med hästar/morötter/choklad! Jag gjorde tydligen helt rätt! ;) (+ att jag inte grillat hästhuvudet annars - det var ju roligt - se fb).

Kristian: Jepp - tycks ha det! Trevligt! :D

Laura: Tack! :) Ok, bra att veta! Få se när vi har vägarna förbi där...

Kerstin sa...

Linda vännen, Svartå herrgård är huset i fråga, inte nåt annat. Behöver inte hitta på, så har det kallats sen det byggdes för över 200 år sedan. DEtdär med slott är bara ett reklamtrick, låter kanske bättre i turistsammanhang. Din mommo fnös verkligen häftigt när nån sa slott så hon hörde

*Jenny* sa...

: )