Jag har för första gången bakat bröd på surdeg, inklusive lagat surdegen och allt från scratch! Jag fick Köksalmanack 2011 till julklapp, och bläddrandes i den läste jag en artikel om Surdegsbröd ('Värt varenda minut' av Martin Johansson'), vilket påminde mig om min julklapp ifjol, nämligen Surdegsbröd av Martin Johansson! I boken stod det lite mer utförligare om hur man bakar, samma recept fanns i båda, och i almanackan tipsades också om Martin Johanssons blogg Pain de Martin. Hur som helst tänkte jag: Nu är det dags! Jag gjorde först en rågsurdeg, och bakade sedan baguette på det! Nedan kan resultatet (och kokboken) beskådas!
De blev lite blekare än baguetterna på bild i boken (kan det bero på att jag inte stoppade in isbitar i ugnen som det stod? Men det stod att det var för knaprig yta - och jag behöv inte knaprig yta), men gott smakade det. Enda problemet är, trots att det var goda - hur ska vi äta upp 6 stycken baguetter innan de torkar?
Sampo
-
SAMPO
Lanka: Vuonue Tarmo yht. 463g
Puikot: 3.5 ja 4mm
Ohje: Sampo by Jenna Kostet (Neulottu Kalevala II)
Ostin Vuonueen Tarmoa heti, kun sitä alettiin my...
1 vecka sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar