onsdag 10 mars 2010

Kaninsemlor

Mars-månads mat-birka (som delas ut gratis i K-butikerna) visade sig innehålla flera fynd; jag rev i alla fall ut några recept som jag har tänkt prova... Det här är det första jag provade; kaninsemlor! Det jag tog ur receptet var själva idén - att forma semlorna till kaniner. I övrigt lagade jag mina egna morotssemlor (men lat som jag är, lagade jag den här gången med morotspuré, så behövde jag inte riva morötter). Idén att servera kaninerna med kakao tog jag också därifrån.

Det kan tyckas att det här är något som man kunde vänta med till påsk; men tänk om jag kommer på något annat sen, och så hinner jag inte med allt? Lika bra laga genast. Kanin kan man väl äta när som helst?

Att "fixa till" kaninerna var enkelt. Jag tog bort en tredjedel av degen för öron och ansikte, och rullade av den resterande degen lika många semlor som vanligt. Sen delade jag öron-degen i lika många delar som jag hade semlor. Jag rullade delarna till smala pinnar, ca 8 cm långa, plattade till den breda biten, vek ihop så att "ansiktet" blir platt och "örona" hålls separerade. Sedan placerar jag ansikte + öron på semlorna; något under "kroppen" så att det hela hålls på plats. Inte förglömma att sätta ögon (russin) på ansiktena, naturligtvis. (Jag tycker inte om russin, men nog måste ju kaninerna få ögon!)

...lite annorlunda kändes det förstås att skära upp semlan; att stycka kaninen...

Inga kommentarer: