måndag 31 maj 2010

Grattis Ellen 1 år!


...försenade gratulationer till 1-åringen vill säga; egentligen fyllde Ellen år redan den 17:e maj (nordisk som hon är med finsk pappa, svensk mamma - född på Norges nationaldag dessutom). Men en sådan viktig händelse kan väl knappast firas för mycket? Så fort det bara gick åkte farmor och faster-gumor (=jag) iväg till Sverige! ...och det var alltså nu till helgen; det blev väl det tredje kalaset skulle ja tro...? :) Det låter passligt tycker jag - det är hon värd. Minst!

Av oss fick Ellen två presenter. Present nr 1, som hon fick redan på posten, var ett fotoalbum - en bok - med bilder på de närmsta här i Finland: farmor och farfar, gammelfarmor och -farfar, fastrar och farbröder av alla de slag etc. Baktanken är förstås att hon inte ska glömma oss... Men den är gjord som en "riktig" bok, med texter som "farfar cyklar", "faster kör traktor", "farbror och faster spelar gitarr" etc, så det finns mycket att öva på. :)

Present nr 2 är en klänning + mössa jag har stickat. Jag ville passa på att sticka en klänning medan Ellen ännu är liten, och så hittade jag en så söt modell. Tänk så söt Ellen blir i den - som redan är världens sötaste. (Jag vet att folk brukar säga så... Men bara titta på henne!!) ...klänningar finns det att välja på, då bl.a. farmor också stickar allt möjligt... Men fin ska man ju va! :)

Otålig är sätter jag in en bild på Ellen med föräldrar redan när klänningen provas (= hålls emot henne för att se om storleken passar). Den passar - så förhoppningsvis har hon den på sig nån vacker dag i sommar. (Hoppas på foto på det också; är ju inte sagt ja får se här borta i Finland.)

Ellen själv verkade tycka om mössan också. Den hade ju så trevliga snören... Bra faster! Duktig som hon är kan hon själv sätta på mössan också! ...hon kan en sån MASSA konster, tänker inte ens BÖRJA räkna upp dem...

...naturligtvis firade vi inte *bara* födelsedag, även om det tål att firas rejält. Det var ju också trevligt att umgås med föräldrarna! Det mest spännande som hände var väl att jag var och handla med Linda - plötsligt blev allt mörkt! Åskan hade slagit ner och det blev mörkt i hela stan. Allt stängdes; folk föstes ut ur köpcentra... En halvtimme senare ungefär kom dock strömmen tillbaka. Promenader - matpauser - Ellen med föräldrar- en tur på stan - eurovision - själva resan (tåg, båt, buss). Det var väl resan i ett nötskal.

Jag kommer igen. Jag vet inte när - men jag kommer!

6 kommentarer:

kristian sa...

Ellen tackar så mycket! :-D

---Och föräldrarna med; alltid trevligt med besök!

Fin bildserie!

Linda sa...

:)

kristian sa...

Fotoalbumet, annars. Den är så populär att den börjar bli nästan sönderläst vid det här laget. :) Men oroa dig inte! Vi ska försöka hitta ett mer tåligt album och sätta bilderna dit!

kristian sa...

En av de mest otippade populära sakerna i det, är f ö en liten bit av radio som syns till vänster av Andreas. Av någon outgrundlig anledning tycker hon den är jätterolig. Måhända liknar den en knapp eller något...

Linda sa...

Oj då! Det är förstås inte bra om presenten går sönder, men å andra sidan är det ju otroligt jätte mega-skoj att den är så väl använd! Men klart, Ellen gillar ju att läsa, märkte vi när vi var dit. Berätta hurdan album ni hittar, så man vet till en annan gång ;)
Lustigt att radion är så skoj... Jag tog fram bilden och kollade; förstod inte riktigt det roliga, men kanske Ellen berättar senare. :)

Jag visste för övrigt inte att man kan laga länkar i kommentarerna! Hur gör man det?

kristian sa...

Mm, vi förstår inte heller det komiska i radion. Enda (desperata) förklaringen jag kan komma på, är att den liknar en knapp. :o)

Man kan göra lite olika saker i kommentarerna. Tror den nämner det också: "Du kan använda vissa HTML-taggar, t.ex. <b>, <i>, <a>".

Var länkar då är den ovannämnda <a>-taggen. Du använder den så här:
<a href="adress">text</a>

Var du byter ut adress till URL-adress, t.ex. http://vagordudar.blogspot.com, och text byter du ut till den text du vill att ska visas, t.ex. min blogg.

Skriver du då koden ovan, med exemplen ovan, blir det och se ut så här:
<a href="http://vagordudar.blogspot.com">min blogg</a>
Och renderas i webbläsaren så här:
min blogg.

Et sillee.