tisdag 28 september 2010

Marknadstider

Det är höst och marknadstider! Förra helgen var jag de facto på två olika marknader; höstmarknaden i Ekenäs, och Omenakarnevaalit i Lojo.

Höstmarknaden har jag inte varit på under många år (minst 6 år sen jag var sist!), men i år var det tydligen dags att ta en runda igen - så kan jag ta flera års paus åter en gång. Marknaden var fylld med rad efter rad med likadana stånd fyllda med massproducerade prylar, sån trängsel att man vet inte åt vilket håll man ska gå... Jag köpte dock fudge - gott, men dyrt - och efter en bit behöv man inte mera (stora bitar dessutom)! Så inspirerade marknaden mig att baka (*baka* - inte köpa) kringlor! Hembakt är alltid bäst. :)

Äppelkarnevalen (läs Västra nylands artikel här) var nytt för mig, och den uppskattades! Jag köpte örhängen, fick gratis recept och idéer till handarbete. Det var en lugnare marknad än den förstnämnda, en blandning mellan utställning (om fågelskrämmor, äppelsorter etc) och försäljning med mycket att titta på och inspireras av. Mycket hemgjort i både mat- och handarbets-väg. Det var mycket folk men ändå ingen trängsel. Hit kommer jag gärna på nytt igen!


Kaffe/té -paus behövdes, efter att ha fyndat hela dagen innan omenakarnevaalit! Jag och Gunnel ska precis äta karelska piroger.

En av inspirationskällorna på omenakarnevaalit var såna här mösstofflor. Fina!

1 kommentar:

Kerstin sa...

mösstofflor låter lite kryptiskt, är det fråga om mössor eller tofflor? hahahhaaaaaaa
å andra sidan... andra alternativ låter än mer galet, så är nog helt bra med mösstofflor