Vi åt ju nog saltigt också, men den här var det nya den här gången. Jag lagade skålar av choklad genom att pensla silikon-muffinsformar med choklad som jag sedan fyllde med mousse. (Gällande moussen så prövade jag ett recept från boken "Choklad", men jag föredrar de mousser jag lagat tidigare, som finns i "Flera Favoriter", men idén funkar ju med vilken mousse som helst.) Jag hade lagat olika choklad-dekororationer att pryda bakelserna med.
Gällande Irish coffen är det enda "nya" att jag dekorerade med ett chokladhjärta (genom att laga ett hjärtformat hål i ett papper, lägga över glaset och pudra med kakao över). Alltid när jag tar en Irish coffee ute blir det extra pluss-poäng om det är dekorerat, så varför skulle inte samma gälla hemma?
Jag vill dessutom, på tal om choklad, i förväg be alla mina blogg-läsare att äta en bit choklad den 17:e september, dvs nästa veckas fredag! Det finns ingen officiell choklad-dag i Finland (eller norden?), men om vi skulle ha en skulle 17:e september passa ypperligt: Det är nämligen fazers årsdag - det är i år 119 år sedan Karl Fazer öppnade sitt första konditori. Alltså - jag tycker vi börjar fira chokladdagen nu - ät en bit choklad den 17:e september (helst fazer, naturligtvis)!
Vem stöder detta förslag? Kommentera gärna!
4 kommentarer:
Aber natürlich understöder vi ett så fint förslag!!!
jag har redan börjat träna, fast jag inte ens läst detta inslag... åt precis en rad Fazers blå, tyckte jag behövde det ;-)
Fin bild, den mittersta!
God motivering till (en nordisk) chokladdag den 17 september!
Inte så långt ifrån World Chocolate Day (den 4 sept). Sen har några på FB tydligen tyckt att de bestämmer en egen, den 6 november. :S
där ser man, alla dagar passar som chokladdagar
Ve och fasa!
Har jag missat en chokladdag? Jag har sökt efter chokladdag ett flertal gånger, och aldrig hittat den! Oraklet i Karlstad är framme igen...
Nå, som tur är så ÅT jag choklad den 4:e, de som är på bilden faktiskt, och jag lär inte missa igen. :p
Skicka en kommentar