söndag 24 maj 2015

En helg i arbetets tecken


Det välförtjänta sommarlovet närmar sig, men än är det lite jobb kvar!
Den här helgen har det varit lite mera jobb än vanligt, men jobbet är ju vad man gör det till. ;)
Gårdagen spenderades på stafettkarnevalen med ett gäng glada flickor, en kollega, några föräldrar - och förstås andra hurtiga figurer i mängder. Efter en väldigt kylig och ruskig start på dagen ljusnade himmeln och det blev riktigt trivsamt, som ni ser på bilden. Inte så pjåkigt, och jag fick lite handarbetat med. Här kan ni lite tjuvkika på ett av mina pågående projekt, en virkad bolero som eventuellt kommer till användning på avslutningen i lördag, förutsatt att den är klar (men det borde den vara). 

Mönstret till tévärmaren hittar ni som ett gratis ravelry-mönster, se här.
Jag gjorde några förändringar i mönstret, som jag skrev upp på min egen ravelry-sida, se här.
Idag ska jag skriva de sista betygen har jag tänkt (och ja, jag menar skriva betyg, inte sätta siffror...). Och jag gör det med stil, som en engelska-lärare bör, ser ni väl. Min senaste tévärmare, den 12:e i ordningen, är klar: En Union Jack Teacosy. (Kikar ni på bloggen efter de andra tévärmarna kommer ni att upptäcka att jag inte hunnit blogga om den 11:e ännu - det kommer...)

Just den här biten är ju inte så annorlunda från en vanlig söndag... Skriva betyg gör jag visserligen inte så ofta, men om det inte är uppsatser eller prov att rättas så är det lektioner att planeras eller något annat. Men som sagt: Jobbet är vad man gör det till. Med en kopp té till blir det mesta gjort till slut. ...men inte om jag bloggar istället för att jobba, så nu får det vara slut på detta inlägg!


1 kommentar:

Kerstin sa...

man sku tycka du har tevärmare för varje tillfälle, men du verkar ändå hitta nya idéer. Roligt!