Under alla de år som vi bott på Aspen har vi haft morsdagslunch här. Det var med andra ord dags för den andra morsdagslunchen i ordningen. Ifjol - vilket ni kan läsa mera om här - tjuvstartade vi på lördagen och maken var borta, idag firade vi med maken hemma samt båda våra mammor.
Sixten hälsade välkomna med påskliljor. Ja, vi har en ny björn här hemma, Egon har delegerat utomhus-uppgifterna vidare.
En av dagens huvudpersoner: min kära mamma! :) |
Det blev naturligtvis en tre-rätters meny även denna gång.
Till förrätt åt vi sparris med hollandaisesås (enligt Morberg, se recept här).
En kommentar till receptet: Det är bäst att ta såsen från värmen när man vispar i smöret, trots att det inte står, för att såsen inte ska skära sig.
Gudomligt gott! Detta skall vi äta mera av!
Till huvudrätt serverades lax med vitvinssmörsås.
Hur fantastiskt som helst.
Receptet, som vanligt, ur Flera Favoriter.
En dessert i samma klass som föregående delikata rätter - en klassiker: Tiramisu.
Och eftersom det blev äggvitor över från tiramisun, även franska chokladmaränger.
Efter denna måltid hoppas jag våra mammor känner sig så uppskattade som de är.
Och inte bara idag, utan alla andra dagar också. :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar