söndag 31 maj 2015

Den blomstertid nu kommer, del 1

Sommarlovet har börjat! Som det varit efterlängtat. Som det kom plötsligt, mitt i vårstressen. Som det var en fin avslutning. Som jag var imponerad av elevernas uppträdanden. Allt är som det brukar, med andra ord. Alltid lika roligt, befriande och smått vemodigt. 

Eftersom jag jobbat i två skolor under läsåret, blir även detta tema på bloggen tudelat. Detta är följaktligen del ett av två, har jag tänkt.

Precis som i julas blev jag överraskad av fina presenter av några elever, fick många kramar och önskningar om ett skönt sommarlov av så väl elever som kolleger. Jag fick känslan av att jag gjort nytta under året, och gladdes med alla uppklädda uppsluppna elever som ska vara så stolta över sig själva. Ännu ett skolår över.

Den fina buketten på bilden ovan är en av ovannämnda presenter, precis som chokladen. Vilken exklusivt delikat choklad det var. Tänk er känslan; avslutningen förbi, hemkommen till en delikat färdigt förberedd grillmiddag avnjuten till ett vackert dukat bord prydd av min fina blombukett, och sedan ett glas skumppa och choklad till dessert. Ljuvligt!

Som grädde på moset denna strålande dag, fick jag överraskningsbesök av min kära mor.
Och en blomstrande present även av henne: En mårbacka-pelargon. Och ni vet ju att jag gillar pelargoner! Historien kring just Mårbacka-pelargon är ju inte heller helt fel. 

Sällskap till skumppa och choklad var ju inte heller fy skam. 
Den trevliga dagen fortsatte med andra ord.

Vi planterade om varsin mårbacka-pelargon, och jag planterade också om chili-paprikan "Hot banana" (gillar namnet!) som också var en present av en elev - och sen skålade vi!

Den blomstertid nu kommer indeed. Förutom sången på avslutningen, mina fina blombukett och omplantering av blommor, så sådde vi lite frön som jag fått av min styvsyster. 

Jag hoppas på en blomstrande sommar!
....den som för 10-15 år sen kunde förutse att jag skulle skriva kokböcker och gilla att påta i trädgården måste  verkligen haft magiska krafter....

Kvällen avslutades med en båttur i vår kära Joline, och en kväll i goda vänners lag. 
Perfekt.

Inga kommentarer: