Jag har ätit revbensspjäll tre gånger i år:
1)
på restaurang Hullu Poro i
Levi i vintras.
2)
färdigmarinerat från K-butiken i Karis
3)
färska revbensspjäll som vi tillagat själva från scratch hemma, enligt
Leilas recept för
Baby Back ribs.
Om våra färska revbensspjäll var lika goda som de på Hullu Poro vågar jag inte yttra mig om (det är för lång mellan smaktillfällena för att jämföra), men
jag vill absolut påpeka att det inte lönar sig att köpa färdigmarinerade! Det var inte så mycket
smaken det var fel på (även om det nog var i kryddigaste laget för min del!) - utan främst
konsistensen: det var väldigt svårt att få loss kötten från benen - jobbigt att sitta o påta...
Men
när vi lagade själva, och förkokade (som det står i receptet också), blev det så mört och fint - lätt att äta! God smak blev det av glacen, som man ju kan variera smaken på till en annan gång.
Dessutom, som
extra bonus, sparade vi buljongen (i isbitspåsar!) som man kan använda en annan gång!
2 kommentarer:
Duktigt av er! ... äter ju inte sånt, men ja, låter gott iaf
Hej håller absolut med om att det blir godare om man själv tillreder revbensspjällen! De färdigmarinerade är oftast väldigt salta samt innehåller mycket tillsatsämnen så, fortsätt med att göra själv! Såg att du bjudit farmor o farfar på bärpaj, nice!
Trevlig helg
Skicka en kommentar