torsdag 4 augusti 2011

Revbensspjäll



Jag har ätit revbensspjäll tre gånger i år:
1) på restaurang Hullu Poro i Levi i vintras.
2) färdigmarinerat från K-butiken i Karis
3) färska revbensspjäll som vi tillagat själva från scratch hemma, enligt Leilas recept för Baby Back ribs.

Om våra färska revbensspjäll var lika goda som de på Hullu Poro vågar jag inte yttra mig om (det är för lång mellan smaktillfällena för att jämföra), men jag vill absolut påpeka att det inte lönar sig att köpa färdigmarinerade! Det var inte så mycket smaken det var fel på (även om det nog var i kryddigaste laget för min del!) - utan främst konsistensen: det var väldigt svårt att få loss kötten från benen - jobbigt att sitta o påta...


Men när vi lagade själva, och förkokade (som det står i receptet också), blev det så mört och fint - lätt att äta! God smak blev det av glacen, som man ju kan variera smaken på till en annan gång. Dessutom, som extra bonus, sparade vi buljongen (i isbitspåsar!) som man kan använda en annan gång!

2 kommentarer:

Kerstin sa...

Duktigt av er! ... äter ju inte sånt, men ja, låter gott iaf

Anonym sa...

Hej håller absolut med om att det blir godare om man själv tillreder revbensspjällen! De färdigmarinerade är oftast väldigt salta samt innehåller mycket tillsatsämnen så, fortsätt med att göra själv! Såg att du bjudit farmor o farfar på bärpaj, nice!

Trevlig helg