fredag 30 december 2011

Vinter?


Varje vinter kräver ett nytt set av vantar, mössa och halsduk - visst? De ovan stickade jag för den här vintern: Dubbelvantar enligt eget mönster (se nedan), min Coola Pipo enligt det här Novita-mönstret som finns på nätet, samt en Halsduk med Mormorsrutor enligt ett Novita-mönster som inte finns gratis på nätet (dock hittas det för den som är novita-kund i Novita Syksy 2011 - och den smarte räknar ut utan mönster att man virkar 4 mormorsrutor, syr ihop, virkar kant kring 3 kanter och plockar upp maskor från den 4:e, varifrån det sedan stickas resårstickning tills man syr ihop med en likadan "mormorsruta".)

Min plan var att fotografera det här settet men snöig bakgrund. Farbror Vinter och Moder Natur ville inte riktigt lika.... Så - jag fotade (rättelse: blev fotograferad) med den här vinterns bakgrund: regn, rusk & fallna träd!

Det är spännande tider vi lever i: Hur många träd skall falla omkull? Faller de på huset, på vägen eller någon annanstans? Hur länge har vi el? Kommer vi någonsin att få se snö igen?

OBS! Märk väl hur bekväma dubbelvantarna är att peka i; bara vik ner "fingerpåsen" så syns det bra vart man pekar, medan andra handens fingrar hålls varma innanför påsen! :)


Inte att förglömma - mönstret till dubbelvantarna:

Inga kommentarer: