lördag 31 augusti 2013

Ananas-väska

Capen passar bra så väl till brud som till bröllopsgäst, vill jag påstå... :)
(Det är alltså samma cape jag hade här)

Förra helgen var det dags för bröllop igen; 3:e gången gillt denna sommar! Den gemensamma nämnaren var uppenbarligen att jag hade någon ny accessoar i gedifra pertinio - förutom att alla var trevliga fester, naturligtvis - jag har svårt att tänka mig en gladare orsak att ställa till med fest! (Och visst är det ett vackert vitt diskret glittrigt garn, som lämpar sig ypperligt till bröllop!)

På bröllop nr 1 hade jag en liten blombörs.
På bröllop nr 2 (då jag själv stod brud) hade ju så väl jag som min brudnäbb Angel Capelets. Dessutom hade jag virkat en liten väska till, som jag dock inte använde då trots allt.

Nu till det 3:e bröllopet hade jag behov av en lite större väska (och garn kvar) och resultatet blev följaktligen denna Ananasväska, mönster enligt Novita Kesä 2007 (på länken syns bara de bilder ur tidningen som är gratis, ananas-väskan är tyvärr inte ett av dessa).

Ananasmönstret var det mest komplicerade virk-mönstret jag gett mig på hittills, men var inga problem när jag väl kom igång. Jag fodrade sedan väskan med grönt tyg.

Ännu har jag kvar exakt ett nystan gedifra pertinio, få se om det blir något av det också...


2 kommentarer:

Kerstin sa...

måste försöka leta fram fotot av din mommo som dethär fotot på dej får mej att tänka på.... det finns nånstans ett foto av mommo, jag tror det är från nån utfärd med krigsinvaliderna, på fotot ser man också henne i profil, och hennes klänning har samma modell som din, och så håller hon väskan över armen precis som du här på fotot

Linda sa...

Oj! Vore kul om du hittade det! :)