fredag 7 februari 2014

Så lätt som en plätt


....känns livet när det blir helg! TGIF!!!

Den här veckan har vi gjort spenatplättar i hussan på jobbet, och jag har därmed kommit över min långvariga avsmak för denna rätt (som jag fick pga en lite olycklig händelse i skolan då det skulle försöka tvingas i mig mat...). Det är inte bara eleverna som lär sig (smaka på) nytt - läraren lär sig också! :)

Så denna kväll vankas det plättar också hemma; så väl morots- som spenatplättar. Receptet är taget ur vår hussa-bok Med full koll:

Vispa 4 dl mjölk med 2 ägg, och blanda sedan i övriga ingredienser: ½ dl semlemjöl, 1½ dl vetemjöl, 2 msk olja, ½ tsk salt, ½ tsk örtsalt, ½ tsk paprikapulver och 2-3 dl riven morot ELLER 75-150 g djupfryst finhackad spenat - beroende på hurdana plättar du lagar. Stek plättar i en stekpanna - eller som jag gjorde; i en nyinköpt plättpanna!

Inga kommentarer: