....känns livet när det blir helg!
TGIF!!!
Den här veckan har vi gjort spenatplättar i
hussan på jobbet, och jag har därmed kommit över min långvariga avsmak för denna rätt
(som jag fick pga en lite olycklig händelse i skolan då det skulle försöka tvingas i mig mat...).
Det är inte bara eleverna som lär sig (smaka på) nytt - läraren lär sig också! :)
Så denna kväll vankas det plättar också hemma; så väl
morots- som spenatplättar. Receptet är taget ur vår hussa-bok
Med full koll:
Vispa 4 dl mjölk med 2 ägg, och blanda sedan i övriga ingredienser: ½ dl semlemjöl, 1½ dl vetemjöl, 2 msk olja, ½ tsk salt, ½ tsk örtsalt, ½ tsk paprikapulver och 2-3 dl riven morot ELLER 75-150 g djupfryst finhackad spenat - beroende på hurdana plättar du lagar. Stek plättar i en stekpanna - eller som jag gjorde; i
en nyinköpt plättpanna!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar