Det har inte blivit några speciellt "påskiga" inlägg på bloggen, men som ni ser har vi nog påskdekorerat här hemma. |
Och vad gör då en "lantis" då det vankas besök, om inte bakar lantbröd? ...och lite annat blev det också... Receptet är ur Lindas Favoritrecept, sid 35.
Bättre bild på lantbrödet. |
Något sött till efterrätt: Havrekex. Även det receptet ur Lindas Favoritrecept. |
Receptet för er som inte har den fantastiska kokboken ;)
Lantbröd
5 dl apelsinjuice /
vatten
1 dl vetekli
1 dl frön/nötter,
t.ex. solrosfrön
2 tsk salt
1 tsk honung
(1 dl finhackad
persilja)
9-10 dl vetemjöl
1 påse jäst
200o, ca
40 min
Blanda vetekli,
frön/nötter, jäst och en del av vetemjölet. Värm juicen/vattnet och tillsätt
honungen följt av de torra ingredienserna. Fortsätt att lägga till mjöl medan
du knådar degen tills den är smidig och lossnar från skålens kanter. Lägg
skålen på en värm plats så att degen får jäsa till dubbel storlek under en duk.
Knåda degen minst
10 minuter och forma till två runda bröd. Låt jäsa igen till dubbel storlek i
jäskorgar. Pensla bröden med vatten och strö över vetekli. Skär snitt i ytan
och grädda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar