tisdag 14 juni 2011

Full rulle i köket!

Nu kan jag inte annat än konstatera, att det nya köket är invigt med besked! Inte nog med att jag har ett nytt kök, att jag i flytten "återupptäckte" köksredskap jag glömt att jag haft och att jag tycker saker och ting är mer lättåtkomligt i det här köket - dessutom har jag mera tid att baka & stöka nu efter gradun (*pust*) och har inte ännu tagit stress av framtida projekt. Vidare har jag också nu terass = grill och egen örtodling, vilket också bereder nya upplevelser i matlagningen!

Här skall ni få ett smakprov:

När mina föräldrar kom på besök bjöd jag på Äpplepaj ur De bästa recepten av IMP (ni vet - de där recept-pärmarna det kommer reklam hem om att man kan köpa ibland...). Riktigt god - och första gången jag gjort täcke till pajen, som jag också var riktigt nöjd med! En möjlig klassiker?

I burkarna i bakgrunden finns också Tant Hannas kakor och chokladkolakex (Flera Favoriter sid 8).

Bilden ovan visar första gången jag själv grillat, första gången jag själv tillrett fisk (hittills har min sambo fått stå för grillandet [av allt] och tillredandet av fisk - jag tycker det är bra jag ätit, men nu har jag alltså gått ett steg längre), och första gången jag använt mig av örter från den egna trädgården! Vi lagade fisk grillat i foliepaket med persilja och gräslök (och salt och citronpeppar) tillsammans med en gräddfilssås.

Något av det bästa med sommaren är rabarber, och något av det godaste man kan göra med rabarber är rabarbersemifreddo, recept i Flera Favoriter sid 60. Det här tror jag kan bli min ultimata bravurrätt, vilket jag undrade om i föregående inlägg (jag tar dock gärna emot vidare förslag, och tackar för de förslag jag fått!). Åtminstone är det en stark kandidat! Som komplement till semifreddon är jordgubbar från Snappertuna! :)

Sist men inte minst, jag tog nyss ut dessa havrekex (recept i Lindas Favoritrecept, sid 3) ur ugnen, och dekorerade dem sedan med smält mörk choklad med hjälp av min decopen dekorsprits som jag fick i julklapp. Av någon anledning har jag inte använt den förrän nu (först ville jag inte laga så mycket sött, försökte sköta min diet, sen hade jag inte tid pga gradu, sen hade jag inte möjlighet pga flytt, men nu, NU!), men - ah, den var fantastisk - ett ypperligt redskap! Enkel att använda, enkel att mönstra/skriva med - lite jobbig att diska, dock, men inget gott som inte för nåt ont med sig (eller var det tvärtom?). Jag kommer garanterat att använda den massor! Så, jag vill ännu en gång tacka för denna julklapp - jag misstänker nämligen att jultomten läser min blogg! ;)

5 kommentarer:

Tina sa...

Grattis till flytten och nya jobbet!!

Du lagar så mycket härliga mat- och efterrätter... Jag som äter lchf får nöja mej med att läsa recepten ;o))
Tyvärr har jag ett sånt sockerberoende att jag måste "strypa till" alla kolhydrater som kommer från säd, rotfrukter och ris...

Linda sa...

Tack! :D

Ja, det är tur jag inte har några allergier, dieter eller andra begränsningar till min kost! ;) Jag tror på "lite lagom av allt", det brukar funka! :) (Förutom ärtsoppa, oliver och ättiksgurka - det är totalt uteslutet!!)

Anonym sa...

Lagom av allt låter bra som regel, därför tror jag att du kommer att äta i framtiden av de saker som du skriver som totalt uteslutna för det är inte första gången jag hör det om de flesta maträtter o råvaror för inte så länge sedan! B^)

Tack för senast ;D)

Linda sa...

Hmm... Ska jag gissa vem som skrev det (-> 'Anonym') - "Tack för senast" låter ju som ett tips...

Men nej, jag tror faktiskt att ärtsoppa, oliver och ättiksgurka kommer att förbli uteslutna. Man behöv ju inte tycka om allt, och den "förbjudna listan" har ju nog minskat radikalt, som du tydligen vet....

Anonym sa...

Så sant, man behöver inte tycka om allt! Fina tåsockor du gjort, vi syns snart.