torsdag 16 juni 2011

I LOVE toesocks!

Jag har alltid gillat tåsockor, och så när jag såg Hedvigs fina tåsockor tänkte jag - what the hell - jag kan väl också! Det skall väl inte vara så svårt att sticka ett par tåsockor? Och japp - det kan jag! Det är inte ens svårt! 

Jag tog dock det säkra före det osäkra och började med att sticka ett par Stor-tåsockor, vilket inte är svårare än att sticka fingervantar. Och sticka fingervantar kan väl alla? :o När väl den insikten kommit, är det bara att sticka 5 tår, istället för 2 (= en stortå och ett fack för de övriga). Och tadaa - ett par roliga och bekväma sockor är ett faktum!


Jag har för övrigt använt samma mönster som Hedvig, dvs det här. Fast jag har inte heller använt det angivna garnet, utan jag har gjort dem randiga i Sandes Garn Lanett.

Vad är det egentligen som gör tåsockor så fenomenala? Är det att man ser ut att ha apfötter? Är det att det är lite petigt jobb - att sticka och att sätta på sockorna? Är det för att det är hälsosamt; naturligare? Ser det bara roligt ut? What?


PS! Nu fick ni se ännu en knut av nya lägenheten! :)

2 kommentarer:

Kerstin sa...

heh, du är en fenomenal unge du! som Lotta på Bråkmakargatan du vet, hon som kan allt! =o)
... o som är lite full i sjutton...
Nice work!!

Hedvig sa...

Vad roligt att jag kunde bidra med inspiration! Och det är ju faktiskt inte alls svårt att sticka tåsockor, bara lite långrandigt med alla tår...

Jag såg dem faktiskt på Ravelry redan igår och favvade dem där. :)