söndag 26 juni 2011

Inne eller ute? Trendig eller omodern?

Jag såg just på ett avsnitt Neulontakerho, som kommer på Liv, man kan också se på ruutu.fi. Avsnitten finns inte kvar så länge, men tillsvidare finns det avsnittet jag just såg på där.

Och jag säger då det, att hoho - vet inte vad jag ska tycka! Dom visade nu hur man stickar en "kändis-halsduk", och nu undrar jag om jag alls förstår mig på mode och vad som är snyggt?
1) Det är ett väldigt simpelt projekt för att vara med i ett stickprogram. Något som man stickar som första projekt eller tidsfördriv, inget men behöv ett mönster till, eller behöv lära ut eller sträva till. Något man kan nämna, ok - men vad är där att lära ut?
2) I min åsikt ser det inte ut som en märkesvara.  Ok, "kändisar" är väl människor de också, ibland går dom omkring som "vanligt folk" de också, men är det något att peka ut i modetidningar, något att se upp till? (Eller är det så att allt kändisar har på blir märkesvaror, oberoende hur det ser ut?)
3) Normalpriset på halsduken är tydligen 126 dollar - what the hell? (a. till något sånt använder man restgarner, kostar typ inget b. det är stickat på stickstorlek 10, så det tar väl, vadå, en timme-två att sticka något sånt = blir inte fråga om timlön heller c. utseendet ökar inte heller priset i min åsikt)

Jag läste följande på en blogg, och jag tyckte det var bra sagt:

I had to pause and reflect upon the absolute horror of what I was seeing on Knitty Gritty*. Now granted, Knitty Gritty never has the best projects on the show--it's more 'fluff' knitting than honest to god knitting you'd love to wear--but I wasn't prepared for for seeing this. Now, Sarah Rosenberg's stuff has been worn by all kinds of celebrities, but since most female 'celebrities' seem to be coke-snorting whores**, I'm betting that they're just drug addled fashion victims who will wear anything no matter how horrible it is as long as it's free because they're not sober enough to know better.

...det här hade förresten halsdukens mönsterskapare på i programmet - inte skulle jag ha det på om jag var i TV heller... Eller?

Men, vad vet jag? Halduken är trendig, eller var det i varje fall 2007-08 (enligt länkarna jag sett på). Den är dyr, och den bärs av kändisar.

Jag hittade foto när Jennifer Lopez har halduken på sig. (källa)

Sheryl Crow diggar halsduken... (källa)

Och Jessica Simpson tycker tydligen så mycket om den att hon har den i två upplagor! (Källa)


Tja - kanske ett bra sätt att få in lite extra pengar på sidan om sitt ordinarie jobb. Vinsten i jämförelse med tid och tillverkningskostnader är ju enorm. Skulle ni betala/bära/tycka om? (Jag har inget emot att ni "rättar" mig om jag har "fel" - man kan iofs inte har rätt eller fel i det här - det är en åsikt - men säg gärna vad ni tycker - jag tycker det är intressant hur jag "överreagerade" på programmet och vill gärna höra era åsikter!)

Jag menar, nu ångrar jag lite att jag är så brysk... Inte har jag alltid det vackraste på mig heller, och vill inte nödvändigtvis höra andra påpeka det då, men, faktum kvarstår - 1) det är för dyrt att köpa för det utseende och den tillverkningsprocessen 2) det är inget man behöv mönster till i ett stickprogram och 3) det är inget att skryta med - det är kanske användbart, men inte snyggt på det viset...


PS! Jag har faktiskt en halsduk jag stickat i motsvarande typ av garn, men i min syn är det ju inte samma sak? Vågar jag gå med den nu när jag sagt så här? Det är fast i så lite...

Smaken är som baken - och hårfin!

5 kommentarer:

Tina sa...

*skrattar*
Smaken är som baken.....

Tjaa, hade du frågat mej för så där 20 år sen så hade jag sagt, Javisst är den snygg! För då satte man på sej allt som var i ropet...

Men nu tänker jag mest på att den verkar väldigt luddig och fastnar då lätt i jackans dragkjedja.

Men snygg, näää, inte på dom bilderna som du visar upp..

Kerstin sa...

hahahaaa Lindaliten, jätteskoj att du reagerar så häftigt!!!
men du har HELT RÄTT!!! idioti är va de är, o slöseri med kvinnokraft o garn o allt möjligt
Du ryter bra, men så är du ju lejon också!

Hedvig sa...

Ha ha, tur man inte är kändis så man slipper... ;)

Laura sa...

Fult :D. Jag har också en liknande halsduk som den som du visar i sista bilden fast jag admittedly inte har använt den på länge, men dendär kändishaldsuken är nog någo trams. :) Men om Mary-Kate Olsen skulle gå omkring med den lovar jag att alla sku köpa.

Linda sa...

Haha! Aj, röt jag? Jag som redigerade mitt inlägg efter att jag skrev det, för att jag tyckte jag tog i så... :p Men tydligen framkom min åsikt ändå bra i den förmildrade varianten!

Och kul att ni håller med! :) Fast ni hade fått protestera! :p