torsdag 24 november 2011

Mera magik!Det blev garn över från min "Magiska bolero" (= taikabolero) - den som var så superlätt att sticka och passar till vad som helst. Så nu har jag stickat mössa och vantar av det överblivna garnet (och ännu har jag ca 40 g kvar!)..

Den här mössan och vantarna passar perfekt i ett sånt här väder: småvarmt för att vara höst, men kan ändå förekomma en och annan snålblåst! Jag har använt Novitas mönster för både basker och vantar, båda finns gratis på nätet (klicka på de nu fungerande länkarna - uppdaterat 26.11.2011). Vantarna ville jag ändå "piffa upp" lite - så jag stickade in ett spetshjärta från Mary Webb's "Pieni Suuri Neulekirja" (Originalet heter Knitting Stitches - men någon svensk version hittade jag inte nu). Jag hittade "pikkusydämet" (små hjärtan) på sid 239.

En närbild på vantarna - så ser ni hjärtat bättre.

I rättvisans namn: En annan bild på baskern också, där mönstret framkommer något bättre. 
Både vantar och basker är ju stickade med hål-mönster.
Dessutom kommer färgen mera till sin rätt i den här bilden!

3 kommentarer:

Mary sa...

Hej, Mitt namn är Mary Bailey och jag mejla dig om basker du har stickat. Jag använder Google Translate för att skicka meddelandet. Jag hoppas att det översätts korrekt. Du gjorde ett fantastiskt jobb med denna basker. Jag såg på din blogg att du hade översatt ett mönster till engelska. Jag undrade om du kunde översätta denna basker mönster till engelska, också, och efter det, eller maila den till mig. Du har underbara stickning kompetens som jag ser från alla objekt som du har gjort. Jag hittade länken till din blogg under ett besök i Ravelry och försöker se kommentarer på baskern. Du kan svara mig på mbailey186@gmail.com. Jag bor i Arizona, i USA. Tack och jag hoppas att du har en bra dag.

Anonym sa...

Tack för inspirationen till denhär baskern! Jag fick den nyss färdig, och blir en lämplig julklapp åt min mamma. Som följande projekt har jag mormorsruta-tofflorna som jag också hittade bland dina mönster.
hälsn, Lenitha Koponen

Linda sa...

Tack! Vad jätte kul att du inspirerats av min blogg! Och ännu roligare när jag får veta om det också! :D