tisdag 23 oktober 2012

Egon

På höstlovet flyttade en ny liten krabat hem till oss: Egon!
Han är virkad i Novita Kelo enligt det här mönstret av drops - lite modifierat naturligtvis - det är en unik björn vi pratar om!

Jag hade lite garn över efter en tema-dag i skolan, som jag berättar mera om senare (bara jag hinner kolla foton!), och det här är resultatet!

Jag är riktigt nöjd! Första "amigurumi" jag virkat - en katt stickade jag ju tidigare åt Elis (& Ellen). Katten var stickad enligt ett urenkelt mönster, det här var iaf lite mera utmanande (dock gick även det som en dans).

På tal om gudungen min, Ellen alltså... Så utmanar hon definitivt faster ytterligare ett steg förbi Egon! Jag skickade foto på Egon åt henne, tänkte att det var lite skoj. (Egon vågade jag inte skicka, dels blev vi ju så förtjusta i honom, dels tror jag inte ögonen håller ifall också lillebror vill leka...) Och Ellen önskade sig ett eget kramdjur. Inget konstigt med det, men inte vilket som helst! Hon ville ha ett "Jesus på korset" -mjukisdjur! Snacka om unik 3-åring! Först tänkte jag att det kanske kunde bli julklapp, men det verkar nog vara mer brått. Hörde nämligen igår att Ellen vill se foton längs med att jag stickar (hon bor ju långt borta från mig....). Så, jag har handlat garn idag och är beredd att sätta igång! Och ni, mina bloggläsare, kan gissa hurdana blogginlägg det kommer framöver...

Egon trivs bra hemma hos oss! Han läser Kalle Anka och stickar som vilken liten björn som helst.
...och dricker konjak och äter choklad!?
Man märker väl vem som uppfostrat honom! ;)

2 kommentarer:

Anonym sa...

:-) Vilken utmaning du fått !

Kristian Niemi sa...

:-)