lördag 27 oktober 2012

Wolly Hat Day

Den är fotad redan för ett tag sen, som ni kan se,
när det var grönare ute.....
Igår firades Wolly Hat Day i Storbritannien, med vilken man vill beakta hemlösa människor både genom att  uppmärksamma dem genom att bära en grann yllemössa, värma dem genom att sticka yllemössor åt dem, och samla in pengar genom att sälja yllemössor till de som har råd och skänka förtjänsten till dem. En god sak naturligtvis. I Storbritannien finns det ca 3000 som sover på gatan, och ytterligare ca 12 000 familjer som räknas som hemlösa i praktiken. Jämförelsevis finns det i Finland ca 7 700 hemlösa (dit räknas också sådana som inte har ett hem p.g.a. att de sitter i fängelse eller dylikt, eller att kommunen/staten har ordnat med boende under särskilda vilkor, dvs man behöv inte sitta på gatan - märk att sifforna jag hittade för Finland gäller personer, i Storbritannien familjer - så det kan vara lite missvisande...).

Det fanns också en annan, förhållandevis mycket trevligare orsak, att fira Yllemössdagen igår! Första snön kom iaf här i södra Finland, och det var bara att dra mössan på sig, gå ut och skrapa bilen, och hoppas man inte kör ihjäl sig med sommarringarna under bilen! Idag har jag vinterringar på, tack vare min duktiga sambo, så jag kommer att känna mig tryggare på vägen - dock köra försiktigt ändå! Vintern har sina goda sidor, men kräver helt klart respekt...

Hur som helst tänkte jag passa på att visa upp den senaste mössan jag gjort, virkat den här gången! Nämligen en skärmmössa enligt mönster av Drops. Jag är skitnöjd med resultatet! Jag har den här gången följt mönstret till punkt och pricka, inklusive använt nämnt garn, Drops Eskimo, som jag också använt till västen jag stickat.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Oj vilken härlig mössa! Jag som annars hatar allt vad mössor heter, men denhär ser häftig ut, tror jag måste sticka den!
h, Lenitha K.

Anonym sa...

Äsch, fortsättning till förra kommentaren, VIRKA den förstås... har stickat så mycket på sista tiden att det fastnat på hjärnan!

Linda sa...

Vad kul! :)
Och är man inte en van virkare, vilket jag inte vill påstå att jag är (än), så är det ändå ett rätt enkelt mönster att följa. Som skrivet, jag följde instruktionerna till punkt och pricka - och de var lätta att förstå dessutom! :)