lördag 18 maj 2013

Riven gris på vårt vis






Vi ser på många mat-program i TV, inte bara Leila (som nämnt tidigare), utan också bl.a. Mat-Tina! När vi såg Pulled Pork på Tinas vis (recept hittar du här) i programmet "Tina på besök" blev vi inspirerade, men gjorde det på vårt sätt!

Själva grisen gjorde vi helt enligt receptet, men vi serverade den i pitabröd tillsammans med coleslaw och ost! Utsökt!

Naturligtvis bakade jag pitabröd själv! Jag inspirerades av ett pirkka-recept, men gjorde slutligen en egen variant. Den gjorde jag så här:

Pitabröd (ca 10 st)

2½ dl vatten
2½ msk olja
3 dl vetemjöl
3½ dl jästbrödsmjöl
1 påse jäst
½ tsk salt

250 grader, ca 5-6 minuter

Blanda olja och vatten i en bunke. Knåda in salt och mjölet litet i taget tills degen är jämn. Låt degen jäsa ca 20 minuter.

Mjöla bordet och dela degen i 10 delar. Klappa ut degbitarna till runda ca ½ -cm tjocka bröd. Lägg bröden på bakplåtspapper och låt jäsa 30-45 minuter.

Värm ugnen och plåten till 250 grader. Dra över de jästa bröden till den varma plåten med hjälp av bakplåtspappret. Grädda.

Täck de varma bröden med en lätt fuktad bakduk så att de inte hårdnar.

Servera varma med valfri fyllning.

2 kommentarer:

Ebba-Lovisa sa...

Det låter utmärkt! Det ska jag också prova!

Förresten - jag gillar din blogg!

Vänliga häslar,
Ebba-Lovisa

Linda sa...

Tack! :) Vad glad jag blir!
Hoppas grisen blir bra också på ditt vis! :D