torsdag 1 maj 2014

Glada Vappen!
Vappen var glad, i sin enkelhet, också här på Aspen!

Jag började dagen som cowgirl på jobbet (ingen bild, tyvärr), var vi gjorde munkar med både ishockyspelare, djävulen och Hitler bl.a. Snacka om annorlunda skoldag! Och en massa andra figurer smög omkring i korridorerna - man visste inte vem som skulle dyka upp bakom knuten!

Senare om kvällen cyklade jag iväg med munkarna och struvorna (recept i Flera Favoriter) jag förberett dagen innan till svärföräldrarna som bjöd på så väl mjöd som skumppa. ...och jag kom till insikten att mjöd är rätt så gott i alla fall...

Innan jag for gjorde jag Apelsin och rosmarin kyckling (recept i Lindas favoritrecept) åt mig.

Jag har kikat lite närmare på mina kokböcker på sistone, och göra en "best of" kokbok. Jag är stolt över mina kokböcker, men vissa saker och recept skulle jag ändra på idag, och en del saker har jag t.ex. många recept på, eftersom jag har hittat bättre och bättre varianter, om man räknar med också de (2) kokböcker som jag "klippt och klistrat" recept i. Så nu har jag valt de bästa.

Apelsin och rosmarin kyckling är ett sådant recept som får komma med till min best of -kokbok. Jag har bara ändrat en gnutta. I originalreceptet använde jag kycklingstrimlor som jag sedan gör en sås av. Oftast när jag använt receptet använder jag filéer, som jag bryner i en panna, och som sedan får stekas klart i ugnen utanpå potatisklyftorna och morötterna jag grillat i ugnen med olja, salt & peppar samt örter. Såsen gör jag skilt. Som vanligt: enkelt snabbt och gott.

Jag har pysslat mycket i köket på sistone, så här kommer lite bonusbilder:

Leilas goda formfranska, recept hittar du här.
Jag tyckte länge det var svårt att göra ett gott formbröd med bra konsistens, men det här receptet är super!

Pasta bolognese - en klassiker. Recept finns naturligtvis i Lindas Favoritrecept.

Brysselkakor från Flera Favoriter. Ännu ett vinnande recept....
Vitsipporna blommar friskt här i Snappertuna! Tror det kommer att växa på vår backa också, bara marken återhämtat sig efter bygget.... 

Ett nytt recept: Lakritscookies. Lite för sent för lakritsdagen som firades 12.4., men dock.
Den som söker hon finner, jag hittade exakt samma recept här - om ni också vill prova!
"Bättre sent än aldrig" när det gäller att fira lakritsdagen gäller ju också er! ;)
(Själv hade jag iofs lakritsörhängen iaf den dagen...)

Inga kommentarer: