...ger inspiration till mera mat!
Denna lilla kryddhylla råkade vi lägligt nog se i lidl på helgen. Nu är de kryddor vi använder mest mer lättillgängliga än de varit (de har trängts på en långsmal hylla så att man måste plocka ut kryddorna en och en för att se vad som gömt sig längre bak) och då ska kryddorna naturligtvis användas - de färska kryddorna icke att förglömma!
Idag har vi grillat, och till det serverade vi majs-salsa! Den gör du så här (enligt Frantzen styr upp): Bryn majs i en stekpanna (enligt Frantzen färsk, det hade vi inte så vi använde majs på burk, en hel sådan). Filéa 4-5 tomater, skär i bitar och sätt med i pannan då majsen är genomvarm och fått lite färg. Klipp ner en halv kruka basilika och smaksätt med det samt salt och peppar enligt behov. Passar bra så väl varm som kall.
Vi åt salsan med grillad gris-innerfilé och nypotatis. |
Än en gång har jag lite bonusbilder - det har varit en smakrik vecka:
Pizza Pollo, dvs pizza med kyckling, bacon och ananas! Supergott! Receptet hittar du i Flera Favoriter, om denna beskrivning inte räcker. |
Rågbröd med bär behöver du inte köpa färdigt, det går lätt att baka själv. Receptet hittar du i ett tidigare inlägg. |
Hamburgare är jag inte alltid så förtjust i, men denna var fenomenalt god måste jag erkänna! Kanske det var kocken? Kanske det var grillen? Eller brödet? Vem vet. |
En dessert som pricken över i:et - Chokladmousse med konjak! Recept i Flera Favoriter. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar