Till vänster: Försäljningsstånd på rad Till höger: "Gula huset", huvudbyggnaden. |
Till vänster: Ladugården, var det idag var caféverksamhet med väldoftande soppa och delikata våfflor. Till höger, det omtalade fina "nybygget". |
Väl hemma tillbaka dukade jag fint med min nyinköpta duk och skar upp mitt nyinköpta bröd (med lingon och aronia - väntar på att min egen aroniahäck skall växa till sig....). Detta serverade jag till Squash-soppa och Quiche Lorraine. Inte så illa....
Den goda soppan gjorde jag så här:
1 (500 g)
squash
½ (100 g)
purjo
3 potatis
1 msk olja
7 dl vatten
1 buljongtärning (grönsaks)
1-2 vitlökskluftor
1 tsk basilika
3 msk vetemjöl
2 dl mjölk
100 g färskost med örtsmak
½ tsk salt
Gräslök
Skölj och skär squash och purjo i mindre bitar. Skala och
skär potatis i bitar. Bryn purjon i lite olja, tillsätt vatten och koka upp. Tillsätt
buljongtärning, vitlök och potatis. Låt koka ca 5 minuter. Tillsätt sedan
squashen och koka den mjuk. Puréa och smaksätt. Blanda mjölet med lite vatten
och häll i soppan under omrörning. Låt koka några minuter. Smält i färskosten (och dekorera). Servera med färskt bröd
....och det viktigaste av allt, just idag, var förstås kanelbullar till efterrätt! Det första jag gjorde imorse när jag vaknade var att baka - för idag firar vi ju faktiskt också kanelbullens dag. Hurra, hurra, hurraaa! Tydligen 15:e året detta firas nu.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar