söndag 11 april 2010

Moussaka

Helgens mat var den här gången Moussaka! Än en gång har jag använt mig av Pirkkas recept-tidning, som brukar delas ut i K-butikerna. Pirkka-recepten kan man också läsa på nätet, så även detta recept. Eftersom jag inte avvikit nåt desto mera från receptet, har jag inte skrivit av det här; känns onödigt. Jag klistrar också själv in urklippet rakt av i min kokbok.

Tyvärr hittade jag inte receptet på svenska på nätet! Det måste väl vara en miss från min sida; eller ska jag vara besviken på pirkka? Hemma har jag det ju på svenska; i själva tidningen...

Det enda som jag gjorde annorlunda, var i princip att jag använda andra kryddor; hade inte basilika och muskot (och köper inte längre sånt till Vasa jag inte vet jag får slut - räknar dagarna), så jag använde rosmarin och timjan istället. Jaa, och de rekommenderade vin; jag drack mjölk.

Inte för att jag väntat mig nå annat; men det smakade förvånansvärt gott - och förvånansvärt likt lasagne med tanke på att det inte var pasta! ...men alla andra bitar var förstås väldigt lika lasagne... Kommer definitivt att lagas på nytt (varför ja klistra in det i min kokbok - daaa), rekommenderar!

5 kommentarer:

Laura sa...

Oj, moussaka tycker jag väldigt mycket om. :) På tal om squash (kesäkurpitsa) har jag haft himo på det i veckor nu, men det är så himla dyrt att jag har varit för snål för att köpa det... Grr :)

Linda sa...

Är det dyrt? Jag brukar vara ekonomisk, har jag trott i alla fall, men jag har aldrig reagerat på att det skulle vara dyrt... Kikade lite på frukt- och grönsakspåsarna (som jag sparar för jag ÄR ekonomisk :p), och ja, kilopriset är kanske lite dyrare... Men det är ju nyttigt. :)

Om det var något knytkalas-aktigt du skulle ha till festen så har jag ett recept på en squash-paj som är god, nu när jag vet vad du tycker om. Eller ett av mina favoritrecept med squash är fylld squash (med bl.a. rökt ost i, som jag tycker är sååå gott!)

"Skärgårdsbordsaktigt" får mig annars att tänka på fisk. Fisk är inte min specialitet, men jag har t.ex. lagat "laxrullar" som är gott (huvudingredienser kallrökt lax och tunnbröd, och lite snacks-igt så där, kan passa till knytkalas om det inte ska va en huvudrätt...

Hoppas nån idé passar...

LuuuriS sa...

Jaa, jag är kanske lite snål faktiskt :D Men då en liten(!) squash kostar mer än 2 euro känns det som att jag lika gärna kunde använda mina 2 euron till att äta i Arkens café :) Har alltid tänkt mig att avocado är dyrt men det blir ju "bara" lite på 1 euro /styck. fast det väger ju iofs mindre :) Anyway.. jag är lite snål just nu :)

Jag har också lagat sånadär laxrullar, har du använt någonting för att "hålla ihop" brödet? Jag har lagat med Creme Bonjour men det är inte så folkvänligt eftersom det inte är laktosfritt.

Linda sa...

Jag har använt gräddfil och majonnäs - det är ju laktosfritt... :)

Ja, sedu jag äter ju sällan på Arken... :p Jaa, nu ska ja inte ljuga. Jag har aldrig ätit i arken! Jag har en gång ätit på studentrestaurang i Åbo, i Vasa har det blivit lite oftare...

Laura sa...

Ok gräddfil och majonnäs är nog ett bra alternativ om man vill att det ska passa alla :)

Förresten köpte jag squash på hullut päivät, mycket billigare ;) Jag använde redan halva squashen i lasagne.