måndag 7 juni 2010

Nyheter i kokbokshyllan!

I tidigare inlägg skrev jag att vi besökt Sverige, och även om vi huvudsakligen for för att träffa min bror och hans familj, för att fira att Ellen fyllde 1 år, så går aldrig ett Sverige-besök förbi utan att titta in i bokhandeln. Det är obligatoriskt, oundvikligt - och framför allt ett stort nöje.

Vad jag har med mig från bokhandeln denna gång är två kokböcker; nämligen Per Morbergs "Morberg grillar" samt Leila Lindholms "A Piece of Cake". Förutom att jag brukar köpa böcker i Sverige för att det är billigare, passar det här ju ypperligt eftersom dessa båda kockar är svenska! Ena boken var en present, men jag kommer nog att kunna titta i den ändå... ;)

Jag har inga idoler, vill inte uttrycka det så i alla fall, men om jag skulle ha kanske Morberg skulle vara en! (Något jag nämnt i tidigare inlägg.) Hans program 'Vad blir det för mat' är helt klart en favorit som jag ser fram emot var vecka; det ser roligt ut när han lagar mat, det ser gott ut - och de recepts som prövats ÄR goda. (Smakprov av programmet kan ses här, även om man inte har tillgång till Sveriges TV4.) Hans kokbok "Scenen, livet och konsten att laga mat" finns för övrigt också på hyllan, var jag nu har 38 kokböcker - exklusive mina två egna.

Att Morbergs nya kokbok (en av hans nya; har tydligen kommit ut två stycken 2010 - också "Morberg jagar och lagar" finns i handeln) handlar om att grilla är naturligtvis idealiskt! Att grilla är ju verkligen sommar! Vid varje recept finns en personlig kommentar till recepten - och många av recepten i sig är dessutom frestande! Jag ser verkligen framemot att få smaka på något av recepten (mera kommentarer till recepten kommer högst antagligen senare). Smakprov på recepten finner ni här.

Vad gäller Leila Lindholm har jag också sett på hennes matprogram i TV (Leila bakar, Leila på landet, Leilas jul - smakprov hittar du här [också det på Sveriges TV4]), men kanske inte riktigt lika troget. Jag hade också sett att hon hade gett ut en ny kokbok, men kände inte något tvång av att köpa genast... Men så när jag for på besök till Sverige visade sig att Linda hade den kokboken, och jag såg på den lite närmare... Skulle där bara varit något recept jag ville ha skulle jag skrivit av, men där fanns så MYCKET gott jag vill prova på. Så sedan kände jag tvånget. ;)

Det visade sig faktiskt att det recept jag senast prövade på, Choklad-cupcakes som också nämndes på bloggen, är hennes recept och det finns i kokboken! Det kan man antingen tolka som att det då är onödigt att köpa boken, eftersom recept från boken redan finns på nätet, eller som ett bra tecken: uppenbarligen tycker jag om recepten i boken! Jag valde det senare alternativet, + att jag inte tror att alla dessa goda recept finns lättillgängliga på nätet. Fina bilder, enkelt och praktiskt är det ju dessutom med bok. Även här misstänker jag att det kommer mera kommentarer till recepten senare...

...en delorsak till att jag behövde Leilas "a piece of cake" är ju naturligtvis att även Ellen rekommenderade den! Här ser vi tillsammans i boken och Ellen visar vilka recept hon tycker jag borde pröva på...

4 kommentarer:

Harriet sa...

Hej;)

Väldigt fina bilder på dig o Ellen, Linda

//Harriet

Linda sa...

Tack tack... :)
Det är ju inte svårt att få fina bilder när Ellen är med. ;)

Kerstin sa...

heh, du borde ju nästan sända kokboksförfattaren ett meddelande så hon får se att hon har även väldigt unga fans

Linda sa...

Ja, det skulle kanske vara en idé! :) Skicka fotona åt Leila, och så har jag ju funderat skicka mina kokböcker till Per... Sku ju va nå. :p Så får jag kanske mer autograf-post också än bara från Jamie Oliver ;)