lördag 12 juni 2010

World Wide Knit in Public Day

Idag firas för femte gången World Wide Knit in Public Day (förkortat KIP). KIP firas i massor av länder över hela världen. Det finns över 20 olika officiella KIP evenemang listade bara i Finland - kanske ännu flera. Två stycken i Åbo, bl.a. Käsityö Elisa. KIP firas dels för att visa åt folk hur många olika slags människor som stickar (inte bara "tanter"), dels brukar man oftast sticka hemma ensam, så det kan vara roligt att göra det tillsammans för en gångs skull.

Jag har valt att fira KIP på bloggen. Visst räknas ju det som offentligt? (Enligt besöksräknaren [ny] har det ju faktiskt varit över 100 besökare bara på några dagar - jee!) Jag tog mig nog en tur till handarbetsaffären och kikade, men utan resten av tantgänget, som alla springer kanontian idag, känns det bäst att stanna hemma. En annan "stickare" jag vet cyklar tjejvättern - så det tycks vara att välja mellan motion och stickning idag... Jag funderade faktiskt på att springa kanontian; men det är inte för mig att springa bland fullt med folk, för mig är länkande främst en solitär upplevelse... Jag funderade att länka för mig själv istället, men: En titt ut genom fönstret säger mig att jag väljer rätt som sitter inne i stickar - kanske med min egenhändigt virkade sjal över mig?

Plan B: baka muffins och dekorera dem "stickigt". Jag funderade att på något sätt få till garn och stickar med mörk och vit choklad; men jag bestämde mig för att laga Tiger cupcakes, följaktligen med tigerdekor också. (Smet enligt recept på tigerkaka, se t.ex. Lindas favoritrecept sid 14, dekor av färskost och vitchoklad i lika mängd + ringlad mörk choklad.) Men man kanske kan se det som garn-dekor?

1 kommentar:

Kerstin sa...

Jaha du, ja, tyvärr såg jag ingen som stickade på Kanontian, däremot såg vi några snögubbar, några smurfar, o några andra utklädda damer jag inte kunde identifiera närmare, men näe, ingen som stickade. Känner mej nöjd då vi igen klarat av Kanontian o nu kan jag sätta mej i soffan och sticka resten av denna dag, så Lindaliten, det GÅR att kombinera ;-)