söndag 8 augusti 2010

Grattis Ida 2 år!

Ida ser lite skeptisk ut, men sku inte du vara det om en främmande "tant" kommer och ger en varm mössa mitt i sommarvärmen? (Inte för att jag borde vara så jätte främmande, men tant får man kanske erkänna?)


Jag har ju blivit en ivrig stickare på sistone, så när Ida fyllde 2 år ville jag gärna ge något hemlagat åt henne också! Jag provade mig på att sticka mössa och vantar utan mönster. Nästa gång skall jag nog använda mönster, så blir det lättare passlig storlek...

Mössan ser ju ut att passa fint på Ida, borde passa i höstrugg, om än inte riktigt i vinterkyla. Vantarna jag stickade blev dock för små... Jag tänkte att om de inte passar på Ida, så passar de väl på guddottern min (1 år yngre), men tydligen inte... Lyckligtvis skall Ida bli storasyster, så de små vantarna kommer väl till pass ändå hoppas jag. :) Ida verkade dock tycka om vantarna, så jag får väl se om jag inte hittar nån passlig garnstump hemma att sticka vantar av till Ida också. :)

Ida fick förresten en bok också, så att hon har nytta av något genast - mössa kan man ju inte ha på sig NU! Boken handlade om matlagning, så det passar ju som en gåva från mig, och säkert börjar Ida också laga mat när hon kan börja hjälpa mamma i köket. :) Men det tyckte jag var lite lustigt, att det fanns 2 böcker i "Kalle Kokki" serien - den ena heter "Pizza iltapalaksi" (Pizza till kvällsmål), den andra "TV-päivällinen" (TV middag) - är det så man ska lära barnen? Visserligen var det grönsakspizza de lagade, men jag hann bli lite fundersam... Men Ida är ju smart flicka! :)

2 kommentarer:

Kerstin sa...

;)

Linda O Ida sa...

Lite fundersam min nog, men mössan var nog poppis här i sommarvärmen!! :-)