fredag 20 augusti 2010

Grattis mamma!! :)

Igår fyllde mamma år, och det betyder att jag fick orsak att baka! Jeeeeee!!! Need I say more?

Jag prövade på två nya recept, vilka båda kommer från allers. Chokladtårta med syrlig topping (allers 12/10) och Frusen passion (allers 27/10). Jag skriver inte ner recepten här, eftersom det säkert strider mot några rättigheter och jag använde recepten rakt av (förutom att jag inte silade passionen, så alla kärnor var kvar - säkert nyttigare så, eller nåt...). Men jag gör ju reklam för tidningen istället. ;) Läs Allers och baka! :p (Själv har jag inte läst tidningen, bara bakat.)

Recepten valdes av mig, mamma och styvsyster, när vi satt och diskuterade en kväll. Den frusna passionen var gästernas favorit tror jag, definitivt styvsysters favorit, även om alla också uppskattade chokladtårtan. Men när jag nu sitter här och ser på fotona av tårtorna, och det vattnas i munnen, så funderar jag om jag skall ta mig en promenad till mamma för att se om det finns nåt kvar av kakorna, och då är det chokladtårtan jag mest hoppas det finns en bit kvar av i alla fall... Alltså, båda kakorna - super!

PS! Den populäraste gåvan att ge (och få förhoppningsvis): böcker!

1 kommentar:

Kerstin sa...

jo tack säger mamman som både fick jättegoda tårtor OCH jättefina böcker! Hade en jättetrevlig födelsedag, är så stolt över min duktiga dotter, som verkligen verkar kunna precis allt som behövs!
Det är stor glädje och stolthet att vara mamma till en sån dotter! (sonen är precis lika duktig, även om han är duktig på andra saker, men jag är lika glad och stolt över honom naturligtvis!)