onsdag 25 augusti 2010

Svamp!

De som har köpt Flera Favoriter (bra på er! :)) vet att det idag firas svampens dag (dagen har instiftas av Marthorna, men kunde tyvärr inte hitta mera information för er att klicka på), men jag tror trots allt att de flesta kommer att vara förvånade att jag faktiskt firade dagen i år! Ja, jag äter svamp! (Mamma, jag vet att du läser det här - få inte några idéer för dig: jag är fortfarande kinkig!)

Jag har alltså, lagat och ätit (inte plockat men köpt från torget) *s*v*a*m*p*. Kantarellsås, för att vara mera exakt. Receptet jag använde finner ni också i Flera favoriter. (Bra bok - köp om ni inte har den! :))


Svampdagen är för övrigt inte den enda dagen som firas nu i dagarna. Igår var också en mycket viktig dag. Igår var det exakt 157 år sedan chipsen uppfanns enligt legenden! Något som naturligtvis också bör firas. :)

1 kommentar:

Kerstin sa...

Duktigt Linda, jätteduktigt! o finns inget bättre än kantarellsås, om du gillar det så är det helt ok, du kan även prova göra en kantarellpaj, det har du också recept på och det är lika gott. Lovar att inte få "idéer" ;-)