måndag 14 mars 2011

Måndagsblues

Jag har inte varit den flitigaste bloggaren på sistone, mycket p.g.a. att jag, (tyvärr måste jag säga - eftersom det inte är det minsta roligt), fokuserat på mitt slutarbete som borde bli färdigt här på våren.

Det är en förskräcklig process;
för lite progress 
resulterar i press och stress, 
man kan inte annat än bli less. 
Men för att bloggen ska få hålla sin finess, 
håller ja detaljerna om det under sekretess.

Hade ju varit roligare med bakningsprocess,
eller combat och fitness
eller att sticka någon form av dress
eller kanske t.o.m. tristress...? :)  
Jag var så nöjd över mitt beslut att "fuska" på fredag och fara till Karis (nordn's Paris) (se Karis web-cam) tidigare än planerat! Ett utmärkt botemedel mot gradustress och slask ute: besök hos en barndomsvän, prat om alla möjliga trevliga ting, chokladbrownies, en bebis i famnen... Ah, som jag var på gott humör sen! Tack! :)

Helgen fortsatte sedan i samma stil: Lunch på Knäppen med pappa och styvmor.En trevlig helg också med min kära mor; svamppaj (jag fortsätter äta svamp när tillfälle ges, jag har så många rätter kvar att prova, så mycket som jag missat), stickprojekt, 8 km promenad på söndag, mera god mat - lite choklad där också etc... Vad kunde vara bättre?

Besök hos ytterligare en väninna; med mera choklad (utmärkta muffins, det måste jag säga - tyvärr inget foto), mera prat, vin, stickning - och melodifestivalen (Sverige börjar uppenbarligen ta efter Finland i och med att de två sämsta bidragen var i topp - varför förstår inte folk att man ska rösta på de bästa bidragen). Ännu en strålande kväll! :)

Kan tilläggas att det konstateras efter mätningar (=pulsklocka) att body combat i Karis är klart effektivare än i  Åbo. Vad beror detta på: Bättre ledare? Bättre sällskap? Bättre tidpunkt? Bättre stad?

Ja - ni märker - härlig helg! Nu, är det måndag. Gradu, gradu, gradu... Kan dock tilläggas att jag efter dagens arbete är mindre deppad gällande projektet än jag var innan, vilket tyder på framsteg.

PS! Vinsten i min utlottning har kommit fram! Ni kan kolla mottagandet på filimarans blogg här


Och jag; jag har minsann också fått post. Ett tackkort och en (hopvikbar) sax av Röda Korset som tack för blodgivning. Jeee! :) Det är blodgivning vid Åbo Akademi nu i onsdag (se länk) om nån av mina medstuderande (som läser bloggen) blir inspirerad. :)

3 kommentarer:

kristian sa...

Fina bilder!

Linda sa...

oj! DET var minsann snabbt kommenterat! :)Tog dig EXAKT 5 minuter! :p

kristian sa...

Hade gått betydligt snabbare om jag inte skrivit på telefonen och varit tvungen uppdatera sidan flera gånger för att få iväg kommentaren. ;)