fredag 18 mars 2011

Recept-efterlysning!

Jag lever i illusionen att jag kan laga all mat själv (nästan i alla fall), och att det dessutom är nyttigare så. Dock är jag ibland tvungen att erkänna mina brister, och behöver därför er hjälp!Ni har säkert märkt att jag har ätit en hel del svamp på sistone? (Se inlägg [1], [2], [3].) Jag söker nu efter det ultimata svamp-pasta receptet; skicka in era förslag! Om inte ett konkreta recept eller receptlänkar, så idéer till vad en sådan pasta skall innehålla. 
Jag lagade ju tidigare en svamp-pasta med krossade tomater och zucchini; god - javisst - men dock saknades "det lilla extra". Jag har nu gjort ytterligare ett försök med svamp och kyckling, redd med grädde, med samma resultat; smaklig - men - tja...Likt svamppasta, har jag försökt mig på att laga "mellanmålskex" flera gånger. Jag brukar äta sådana på biblioteket när jag jobbar på min gradu (förstår inte hur min gradu hittar in på bloggen - jämt och ständigt), för att  avvärja den värsta hungern så att jag får "en sida till skriven", innan jag far hem och äta.
Hittills har oftast ätit köpta sådana, honungs-havre kex, men man ska ju alltid baka själv. Jag har provat på olika varianter, här senast (som på bilden), jordnötssmörs-havre kex (med linfrön i), sötad med sirap. Visst är de också goda, men... Har ni några förslag? Brukar ni laga mellanmålskex?

5 kommentarer:

Laura sa...

Jag brukar för det mesta sätta champinjoner i malettköttsåsen till spagettin :) och sen allt det där vanliga, paprika är också viktigt. :)

Laura sa...

hur lagar man dedär kexen?

Linda sa...

Tack för tipset!

Hur man lagar kexen? Nu lyckades ju det här vara en gång som jag inte skrev upp receptet, men det *kan* ha vari något liknande som det här:

150 g jordnötssmör
½ dl flytande margarin
½ dl honung
1 ägg
2 dl havregryn
½ dl vetekli
½ dl linfrön
½ dl vetemjöl
1 tsk soda

Blandas, klickas på plåt, gräddas i 175 grader ugn ca 25 minuter.

Jag tänkte på måtten när jag gjorde det, så listan ovan borde stämma något så när. Vad jag är mest osäker på är mängden jordnötssmör....

Linda sa...

½ dl SIRAP, inte honung. Ursäkta. SIRAP, SIRAP!
Jag tyckte väl det. Det är de köpta kexen som är havre-honung....

:p

Laura sa...

Tack :)