måndag 28 februari 2011

Nu var det slut på helgen - dags för måndags (gradu-)analys!

Ännu en helg är över, liksom ännu en svampmåltid! Jag var lite orolig över hur jag skulle få helgen att gå alldeles ensam, men med jumppa (combat - alltid rätt - trots det dyra priset :s ), bak (inför uteblivet morgonmålsbesök), promenader (i härligt solsken), stickning etc - inga problem! Snarare tvärtom!


Efter min enormt lyckade svampmåltid förra helgen var jag ivrig att prova på mera svamprecept! Den här gången blev det Svamp-pasta, enligt ett recept i Kotiruoka (2000 - här är länk till 2010-versionen), sid 142 (Kesäkurpitsakastike [= svamp-zucchinisås, uppenbarligen]). Trots att även denna rätt var mycket god, skall jag erkänna att risotton vinner - men det är ju gott med variation.


Trots att  mina morgonmålsgäster uteblev (med förståelig orsak), så bakade jag ju ändå så gärna. Vilket visade sig vara tur - då de inte hade bröd hemma! Det blev ett nytt försök på sportlimpa, ur tidigare inlägg. Det bästa var förstås "kassutbytet" - de fick en kass med bröd då förstås, men dessutom maränger, kläder, garn, tidningar etc... Och jag fick detta: Kokboken från TV-programmet Halv åtta hos mig - ett av mina absoluta favoritprogram, jag är så jätte glad, en veckotidning (Hemmets Journal; innehållande bl.a. ännu mera recept - särskilt ett chokladkex-recept jag är nyfiken att pröva på...), och hushållspapper med recept på - jätteskoj (och plastfickor för foton, syns inte på bilden). Jätte kul - bra utbyte från min sida sett åtminstone! Tackar!

4 kommentarer:

Laura sa...

Oj vad roligt, men vågar du använda av det där hushållspappret nudå? Eller måste du ha det framme och ha ett fulare i gömman som du använder :) Jag tror att jag skulle bli sådär överdrivet snål på att använda det om jag skulle ha sådär mysigt hushållspapper :)

Linda sa...

Ja, jag har funderat på det... Å ena sidan är det fint och man vill spara - å andra sidan kan det gå som det brukar gå med servetter för mig; de är bara där att "se på" - och jag har trots allt 4 rullar hushållspapper... Tror ja använder nu, och snålar med den sista. Kanske... :)

Kerstin sa...

ah, har glömt fråga om detdär hushållspappret, är det många olika recept eller är det bara några? o är det nå recept som du blivit sugen på att prova?

Linda sa...

2 olika; det ena är en bruschetta-variant, det andra är "kärleksaptitretare" - varför inte laga båda...
För övrigt står det faktiskt på flera språk; så det finns ju hopp att om (när?) det kommer till Finland, så kan det ena språket vara svenska...?