onsdag 16 maj 2012

Nu flyger jag iväg!

Jag har förberett mig så tusan inför den flygande tjuvstarten jag skall ta på mitt sommarlov; jag har gjort extra uppgifter för de lektioner jag är borta från pga resa, läst tentamensuppgifter, förberett lektioner så jag slipper jobba på resan, förberett prov till provveckan som börjar strax efter att jag kommer tillbaka för några dagar jobb innan sommarlovet börjar på riktigt. Kort sagt, jag har slitit häcken av mig och jobbat dygnet runt, känns det som! Lyckligtvis har det också ingått trevligare förberedelser, som att planera rese-stickning, vilket i detta fall innebär stickning med bambu-stickor eftersom jag kommer att flyga till Sverige (så att jag inte skall missa flera dagar än nödvändigt av jobbet). Och ja, jag har kollat - jag får ta stickor av bambu eller plast med på flyget, men inte stickor av metall.

Detta skall bli spännande! Jag har aldrig förut stickat med bambu-stickor! Sicken tur att jag råkade få ett set med bambu-stickor av mamma förra fredags! Mamma hade missförstått, och gav bort examens-present istället för att vänta sig att , när hon avslutade en kurs... ;) Och bortskämd som jag är, så tackade jag och tog emot! ...dock är jag petig, trots min tacksamhet, och tyckte stickorna var i fel grovlek, så jag har nu utökat min bambu-samling med ett par bambu-stickor till, inhandlat i Sländan i Ekenäs. Vad jag skall göra med dem, får ni se senare.... :D

Dessutom fick jag boken "150 neulottua ja virkattua kuviota" som var väldigt inspirerande att bläddra i, kan jag berätta! Otroligt hur vackra mönster man kan göra, och dessutom ger boken tips på hur man kan kombinera rutorna så att man kan ha nytta av dem! Super! Jag skall demonstrera bara jag hinner!

Varför skall jag då till Sverige? Jo, jag skall fira 17:e maj och dop, så klart! Och då menar jag inte Norges nationaldag och det kungliga dopet - än bättre: Jag skall fira gudungens födelsedag och brorsonens dop! Och med tanke på tidigare besök [1] [2] [3], så kan det ju inte bli annat än lyckat! :) Snart får jag skörda frukten av mitt arbete, höra "fasteeeer" och glömma allt som angår jobbet några dagar!

1 kommentar:

Kristian Niemi sa...

(1) Hurra, hurra! Välkommen! :-D
(2) Hahahaha! Du tänker då på allt. x-D Bambustickor.