tisdag 1 maj 2012

Tävling!

Till ära av morsdagen som firas om två veckor, vill jag utlysa en tävling på min blogg! 
Det börjar vara ett tag sedan igen...

Mammor: Can't live with them - can't live without them. ;) Lite så är det ju onekligen, och i mitt (vårt) fall beror det antagligen på att jag är för lik min mamma, varför det ibland "hettar till" (eller för att vi har samma temperament?), även om jag under en lång tid försökte förneka det... Men så är det. När jag kommer på en ny och smart idé (organisera foton på ett visst sätt, eller vad det nu kan vara), undrar mamma "när jag också börjat göra så". Lika bra många gånger att fråga råd direkt! ;)

Denna tävling är dock inte inriktad mot mammor, endast inspirerade av sådana. Mitt stickintresse (t.ex.) går ju flera generationer tillbaka! 

På bilden till höger finns sockor stickade av tre generationer kvinnor i min familj. Min fråga lyder: Vilka sockor har stickats av vilken generation och vilka årtionden är sockorna stickade? 

För att delta i tävlingen vill jag ha svar på dessa frågor i en kommentar till detta inlägg. Man behöv inte nödvändigtvis svara rätt för att vinna...

Vinnaren lottas slumpmässigt ut på morsdag, så gissningarna bör komma in före det så att ni säkert ska hinna med. Har någon full-pott på gissningarna, blir det extra-pris! :)

Priset är, passande nog, något sock-garn, hade jag tänkt. I övrigt får ni bli överraskade.

Om någon icke-stickande individ vill vara med i tävlingen, det finns ju sådana också på min blogg eftersom jag också skriver om mat & recept, kan jag också tänka mig att baka en vinst istället - förutsatt att vinnaren isf bor i Raseborgstrakten, då bakverk är mera känsliga för transport... (Chocolate Chip Cookies går dock bra att skicka på posten  har jag märkt, så visst finns det alternativ!) I så fall bör ni ha en önskan om detta med i er kommentar.

Så - sätt igång och gissa! 

Alternativen, mammorna som stickat sockorna ovan, är som följer:
Mamma min; här på morsdag 2010. :) 

Mommo, här på morsdag 2006 tillsammans med mig! :)
Gamla-mommo Vivi Elvira - som jag aldrig hann träffa. Men jag har fått ett namn efter henne - Elvira!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Min tippning är att det är gamla mommo som stickat sockorna längst till höger med mönster på. Skulle tippa att de är stickade på 50-60 talet någongång och då fanns inte du Linda :-)

De två paren som är längst fram på bilden skulle kunna vara från 1980-90 talet (sju bröder gan ) och därmed stickade av din mommo .

De randiga till vänster tippar jag att Kerstin din mamma har stickat och de mittersta med spetsmönster är nog din tillverkning skulle jag tro.

H. Solveig S i Ekenäs (din mamma Kerstin vet vem jag är )

Filimarans Funderingar sa...

Hejsan!
Jag tror så här! De randiga långa strumporna är stickade på 70-talet. Kan vara din mommo som har stickat dom. De som ligger till höger på bilden tror jag att de är stickade på 50-talet.Skulle tro att detär din gammelmommo som har varit flitig. De sockorna som ligger längst fram tror jag gjordes på 90- talet och det är nog din mamma som stickat. Sen de spetsmönstrade tror jag att du har stickat det här årtiondet. Vild och galen gissning :)) Ha det gott /margareta

Anonym sa...

Min tippning. Spetsmönstrade din mormor, 1980-1990-talet. Den randiga och den med folklore din mamma på 1970-talet och de längst fram din gamlamormor, 1950-talet.
Skriver Gunilla i Karis (som din mamma också känner)

Anonym sa...

Dom blåa nere på vänster sida stickade av mormor göta 80 talet!
Dom gråa till höger av Vivi på 60-70 talet
Kerstin stickat de vita till höger på 2000 talet!
Du Linda stickat de randiga på 2010 talet!!

Kram Lena

Anonym sa...

De gråa stickade av din mormorsmor på 50-talet. De blå och vita spetsmönstrade av Göta på 90-talet och de randiga 2000-talet och mönsterstickade 80-talet av Kerstin. Trodde först att du också hade stickat ett par men när du skrev att det bara var tre generationer så kunde det ju inte vara du som stickat de randiga.
Hälsningar Eivor

Anonym sa...

Sockorna längst fram, de grå och gåblå, har din gamlamormor stickat. Sockorna till höger har din mamma stickat och spetssockorna och de randiga har din mormor stickat.
hälsningar från Lenitha (som din mamma också känner)