...i alla fall
tillverkad av mig (man vet ju inte om det bjuds på något annat gott ikväll) var
crème brûlèe. Detta därför att
jag fick en gasbrännare till julklapp!
Jag vände mig till
en riktigt expert när det gäller sötsaker för att hitta ett passande recept, nämligen min barndomsväns
Lindas blogg - receptet hittar ni
här. I kombination med
marinerade jordgubbar, enligt idé av en annan kompis, blev detta
en utsökt dessert!
Detta ska jag leva gott på ett tag, då jag ämnar ha "
vit månad" i januari. Med det menar jag dock
inte alkoholfritt, som oftast avses med det begreppet, utan något
mycket svårare...
Sötsaksfri januari! Att vara utan alkohol, om än att jag tycker om bl.a. konjak, skulle inte innebära svårigheter, men att vara utan den där lilla chokladbiten på kvällen...
Det blir en utmaning!
|
Eftersom ägggulor hörde till ingredienserna till crème brûlèen, blev det naturligtvis äggvitor över. De gjorde jag, lika självklart, maränger av, speciellt som en av gästerna är speciellt förtjust i maräng. :)
Dessutom passar jag här på att visa upp två av mina andra julklappar, förutom gasbrännaren, nämligen en sockerskål och gräddkanna. Vilket skulle bevisa att de finaste presenterna inte är stora och dyra, utan helt enkelt valda med eftertanke. Jag har länge varit sockerskålslös (vilket inte annars är ett problem då jag inte använder socker i kaffe/té eller dylikt, men det är ju fint att duka snyggare när man får gäster som gör så), och denna har dessutom varit mommos. Något finare kan jag inte tänka mig! |
1 kommentar:
Hej, roligt att efterrätten lyckades och smakade gott! Visst e de kul med en gasbrännare, tipsa gärna om du hittar nåt kul recept som den ska användas till!
Skicka en kommentar