onsdag 9 januari 2013

Bullar & rulltårta


Min "vita januari" (läs: sötsakspaus - ni minns?) betyder ju inte att jag inte kan äta goda bakverk. Bara att man måste modifiera dem lite... Jag har tidigare lagat både picnicbullar (se bild ovan), dvs bullar fyllda med färskost och örter, och rulltårta fylld med skinka.

Vill ni laga picnicbullar går ni till den här länken för recept enligt tv-programmet landgång, vill ni laga rulltårta gör ni på följande vis:

Skink-rulltårta
7 ägg
1 tsk salt
3 msk vetemjöl
2 dl turkisk yoghurt
1 msk sesamfrön

Fyllning:
200-30 g philadelphiaost
2-3 dl turkisk yoghurt
250-300 g skinka
100-150 g riven ost

200 grader, ca 15 minuter på mellersta falsen

Dela äggen i vitor och gulor. Vispa äggvitorna med saltet till ett fast skum. Tillsätt sedan en äggula i taget och fortsätt vispa. Tillsätt mjöl, yoghurt, sesamfrön och blanda (vispa inte!) ihop till en jämn smet. Tillsätt kryddor enligt smak. Häll smeten i en långpanna beklädd med bakplåtspapper och grädda i ca 15 minuter. Stjälp upp på bakplåtspapper eller en bakduk. Dra av gräddningspappret. Låt kakan svalna något.
Blanda ihop fyllning och bred 2-3 över kakan. Lägg på skinka (eller blanda i strimlad skinka). Bred på resten av yoghurtblandningen och riv lite ost över (och/eller örter). Rulla ihop.

Andra idéer är t.ex. Bostonkaka, pizzasnurror eller skinkmuffins...

Inga kommentarer: