fredag 30 september 2011

Stick ti' Karis (å' ät muffins)!

I onsdags var det dags igen för vårt stickande gäng att träffas i Lankalinja för en pratstund. Kanske inspirerat av Dakota i 'Friday Night Knitting Club' hade jag bakat muffins som vi mumsade på medan vi stickade och pratade (och bläddrade i tidningar och drack kaffe/té etc etc). Nästa gång det är min tur att baka skall jag kanske prova några av Dakotas "egna" recept... :)

Men mina egna muffins sjönk också till synes väl ner, och jag blev frågad om receptet, så jag har här gjort ett försök att skriva ner det. Receptet var en blandning mellan min smaskiga banan-kladdkaka och muffinsrecept (tredje varianten tydligen - jag inspirerades ju också att laga rödvinbärskladdkaka för ett tag sen); jag vill minnas att jag gjorde så här:

Banan-choklad muffins (18 st)
200 g margarin
3 dl sockor
3 tsk bakpulver
2 vaniljsocker
5 ägg
3 bananer
5-6 dl mjöl
5-6 msk kakao
ca 1 dl mjölk

Smält margarinet, blanda de torra ingredienserna samman och hacka bananerna i lagom stora bitar. Vispa ägg och socker pösigt. Häll turvist ner de torra ingredienserna och mjölken och rör om noggrant. Häll i det smälta smöret och fortsätt röra till en jämn smet. Häll till sist i bananbitarna, rör jämnt och klicka sedan i muffinsformar. (För bästa resultat - använd också en muffinsplåt!) Grädda 15-17 minuter i 200 grader. Svårare än så är det inte! :)

2 kommentarer:

Laura sa...

3 dl sockor, hihi, det passar så bra till stickningstemat! :)

Linda sa...

Haha! Det hade jag inte märkt - men du har rätt, det passar bra in så jag tänker inte rätta! ;)