onsdag 21 september 2011

Stick ti' Karis!


Om en vecka är det dags igen för "Last Wednesday Night Every Month Knitting Club", eller "Stick ti' Karis" som det egentligen ska vara, att träffas. Det hela är inspirerat av "Friday Night Knitting Club" av Kate Jacobs (för min egen del iaf) - en fantastisk bok(serie) som jag berättat om tidigare.

Det behövs ju inte så mycket mera än en idé - så länge det finns likasinnade! På så sätt kom det sig att vår lilla grupp skapades. Liksom i boken av Kate Jacobs krävs det stickglada kvinnor i olika åldrar, i olika livssituationer som vill träffas för att umgås, och det råkar vara i en garnhandel. Umgänget är viktigare än stickningen: stickandet är ett tidsfördriv och en gemensam länk för alla - något som bokstavligen knyter ihop (så som garn bör göra). Garnhandeln är en mysig miljö - det är härligt att vara omgiven av så vackra, levande färger - vi hittade vår garnhandel i Lankalinja!

För snart en månad sedan hade vi vårt första möte. Den gemensamma nämnaren var ett intresse för stickning och Karis - i övrigt har vi olika yrken, vi är i olika skeden i livet, vi stickar i olika svårighetsgrad - och vi pratar t.o.m. två olika språk! Det är ju på så sätt man får nya idéer och utvecklas! Detta gäller både stickning och allt annat i livet! ;) Dessutom, är det otroligt trevligt och avkopplande!

Inga kommentarer: