måndag 27 augusti 2012

Gör om, gör bättre!

Det är kul att sticka, att se hur man kan skapa något vackert - förhoppningsvis praktiskt, av bara en tråd! Ibland kan man dock stöta på trubbel på vägen, eller så blir det annars inte riktigt som man tänkte....
Ett sådant exempel är min Tote Couture -väska; redan mitt första intryck av den var att den var "slapp" och lätt "tappar formen" som jag genast skrev. Dessutom är handtaget (som var en present av Simply Knitting) väldigt opraktiskt, bara glider runt. (Allt gratis är inte bra.) Den var helt enkelt inte kul att använda! Mycket irriterande!
Däremot gillade jag dynan jag stickat enligt samma fönster. Så jag tänkte ÄSCH, klippte bort handtaget, sydde om - och nu har jag två dynor! :) 


Ett annat exempel på "gör om, gör bättre". Så här såg bakstycket ut på min blivande tröja, då jag inte noterat att kolla att alla nystan var av samma färgning. Brukar inte vara så stor skillnad, men ibland är det! Hur mycket stör det? Är det värt att ripa upp ett helt nystan? (Varför reagerade jag inte innan jag stickat ett helt nystan!?!?) Jag ripa! Jag vet ju...
På bilden ovan ser ni att jag nu redan är på vänster framstycke - efter att noggrannt kollat lapparna på alla nystan. :)
Åtminstone så lär man sig väl!

2 kommentarer:

Kerstin sa...

"ripa".... undrar hur många av dina svenska läsare som vet vad du pratar om....
men går ju att klura ut förstås, heh... o gör sig mycket bättre som dyna, väskan din...

Linda sa...

Jaa-a. Svenska är ett svårt språk trots att det är mitt modersmål. :)
"River upp"?

Tack. Lite klumpig är den, dynan, men det är väl bara att klämma till. :)