söndag 17 augusti 2014

Baby shower!Baby's first shower of gifts. Min andra baby shower. Denna, liksom den förra ordnades hemma hos mig - med till stor del samma gäng flickor; läs blogginlägget om förra gången. Mamman var dock en annan denna gång. Vem? Ja det syns ju tydligt på bilden, på både ett och annat sätt. Jag tror vi lyckades bra med att överraska den blivande mamman, och att hon fick en trevlig kväll. :) Ja, vi andra hade förstås också trevligt.

Liksom senast, fick jag äran att göra tårtan. Jag var väldigt nöjd över tårtan den gången, men jag ville ju inte göra samma sak en gång till.... Inspirerat av spetstårtan jag nu lärt mig göra, blev det en sådan här variant. Denna hade en smak av jordgubb - och äntligen har jag kommit på hur jag gör spets utan allt för mycket pill (och svordomar)...

Som kan ses på färgvalet väntas det en flicka denna gång....

På bilden ovan ses ju för övrigt också en annan tårta, fin den också men inte god på samma sätt vill jag påstå: den mer eller mindre obligatoriska blöjtårtan.
Min vana trogen har jag naturligtvis dessutom stickat. Klart jag vill ge en present åt babyn. Till denna prinsessa skall det vara äkta vara - en likadan tröja som den prinsessan Estelle bar på sitt första officiella fotografi skulle det bli.

 Mönstret, från Suuri käsityö -lehti hittas också här på nätet. Mönstret till mössan kommer från samma tidning, nr 3/2013. Garnet jag använde är Kotikulta Sukkalanka, samma garn jag använde till den andra babytröjan jag stickat i år - många nya prinsessor (den prinsessan fick jag snusa på här om kvällen - härligt!).


**Tillägg kl 17:10 ***
Vill ni kika på Jennys eget blogginlägg om baby showern, och se mera bilder? Ja då följer ni naturligtvis länken. :)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Blivande mamman blev säkert glad över så fin gåva :)

Anonym sa...

Linda det är från Lövkulla den anonyma kommentaren ;)

Linda Högström sa...

Tack, det hoppas jag! :)