söndag 9 november 2014

Glad farsdag på svenska! :)


J
ag har i några år nu haft som tradition att "baka presenter" till farsdag. Vad skulle jag annars ge till han som har allt? Och kan allt och vet allt och är snabbast (speciellt på cykel och skidor...), starkast och bäst? För det är ju så pappor är. :)

Världens bästa pappa fick en toscakaka. Det är nämligen hans favoritkaka. Dessutom hade vi en jätte trevlig kväll redan tidigare, då jag förde kakan lite i förskott.

De andra "papporna" mina, dvs farfar, svärfar och styvfar - fantastiska också de naturligtvis (jag är lyckligt lottad), har fått Gustav Adolf -bakelser, svenska dagen till ära. 

Det finns ingen "standardiserad" Gustav Adolf-bakelse, men smakerna brukar vanligen vara de samma (vaniljkräm och svarta vinbär tycks ingå i alla varianter) även om formerna lite varierar. Vanligen brukar det finnas en siluett av Gustav Adolf på kakan, men det är lite svårt att göra hemma med mina konstnärliga talanger... Läs mera här

En lätt hem-gjord variant på Gustav Adolf -bakelse, inspiererad av recept från t.ex. coop och skövdenyheter,  får du genom att göra rulltårta och fylla med vaniljkräm och svärtvinbärssylt, rulla in den i gul (eller grön?) marsipan och toppa med vispad grädde smaksatt med punsch och dekorera med "chokladkronor". Ni såg väl att det var kronor?

Inga kommentarer: