Runebergstårtor
200 g margarin
2 dl socker
¾ dl mjölk
2 ägg
2 dl mald mandel (ca 100 g)
2 dl vetemjöl
2 dl kexsmulor
1½ tsk bakpulver
1½ msk kardemumma
Dekor:
1 dl bakfast hallonmarmelad
1 dl glasyr (florsocker + vatten)
175o, ca 20 min
Vispa margarin och socker. Lägg till äggen ett i gången.
Blanda samman de torra ingredienserna och häll i smeten turvis med mjölken.
Fördela smeten i muffinsformar. Gör en fördjupning på ytan på tårtorna, och
fyll med hallonsylt innan de gräddas i ugn. Då de svalnat något, fyll på lite
mera sylt och gör en ring runt sylten med glasyr. Om så önskas kan man fukta
tårtorna med en punch/konjak-vatten blandning innan man sätter på glasyren.
PS! Mina elever i hussan har också bakat runebergstårtor, till ett annat recept! Se här!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar