lördag 31 oktober 2015

Den vilda kocken

Idag har jag fått smaka på godheter, minsann!
Fördelen med att vara gift med en jägare är att det ibland blir något 'lite extra' på menyn!

Vi hade lite duva, och lite fasan, så det blev en tudelad varmrätt! Dessa serverades med skilda såser - men med samma vitlöks-gräddpotatis.

Duva, som ni ser här, smakade vi båda för första gången. Väldigt gott måste jag säga! Såsen hade smak av bl.a. rödvin, mejram och enbär - helt superb!

Vi dukade naturligtvis med vår fina vilt-servis! Fasanen på tallriken syns ej här, men lägg märke till fasanen på glaset!
Fasanen var också god, förstås (men duvan var kanske min favorit om jag är ärlig...)! Fasan har faktiskt denna jägar-hustru fått smaka på förut... :)

Även denna sås, med smak av bl.a. grädde, äppel och timjan, var väldigt läcker!

Inga kommentarer: