tisdag 3 maj 2011

Torgvantar

Efter att ha stickat mina tåsockor kunde jag konstatera - att kan jag det så kan jag även sticka fingervantar; det är samma teknik - bara lite fler "fack"! Av någon anledning har jag trott att det är komplicerat att sticka fingervantar. Jag förstår inte varför - ännu mindre nu efter att jag stickat ett par!

Jag var rädd att garnet inte skulle räcka till; jag hade bara ett nystan till godo, och det har slutat tillverkas så kan vara problematiskt att få mera. Så det fick bli torgvantar! Lite garn blev det över - så kanske det hade hunnit till? Men jag tänker mig, att någon sen sval kväll vid grillen i sommar är jag glad att jag kan värma mina händer och samtidigt äta oproblematiskt med mina torgvantar! :)

Undrar varför så många garn jag stickar med har slutat tillverkas...? Kan det bero på att jag alltid försöker köpa billigt garn? Exempel är min väst och min väska stickade i Novita Paola, eller renvantar och -mössa i Novita Stina. Dock har Novita bra service - när jag hade för lite Novita Paola skrev jag mail till Novita, som genast skickade mig 2 nystan på posten!

Nedan - mönstret till mina torgvantar!

1 kommentar:

Kerstin sa...

heh, looking great!
o rolig dendär sista kommentaren på mönstret, kan ju tyckas en aning onödig, men tja, å andra sidan så... lika bra den är där ;.)