torsdag 12 januari 2012

Sist men inte minstDet sista av mina handarbeten 2011 har hittat sitt hem hos en av mina kollegor! Jag fick nämligen mitt första beställningsarbete (rättelse: mitt första beställningsarbete gällande handarbete - bakat har jag gjort på beställning förut) då Joan önskade sig ett par knähöga sockor.

Hon ville att sockorna skulle gå över knät och ha lite frill överst - så för att vara på säkra sidan att resultatet skulle bli enligt önskemål gjorde jag naturligtvis mönstret själv (se nedan). Så: jag gjorde mönstret, fick planerna godkända, vi handlade garn, jag stickade - och tadaaa! Resultat! Jag tror Joan är nöjd - och själv är jag lite sugen på att sticka ett par likadana åt mig själv.... Då måste det väl vara bra? :)  ...jag tror jag har en annan beställning på lut också, men jag har lite andra projekt på gång först... Ni får vänta och se!

Här ser ni en närmare bild på hur sockorna ser ut: Flätmönstrat och spetskant med frill högst upp.
Det är meningen att man kan träda ett silkesband genom den sista hålraden (längst ner i spetskanten), så hålls sockorna bra uppe även om man inte har stövlar - och snyggt är det med!

Här har ni mönstret till frill-sockorna:

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ljuvliga. Jag hinner nog ett par innan vintern är slut/Anette

Linda sa...

Vad roligt! :)

Tack för att du tittat in på min blogg!

Anonym sa...

Superfina!
Så duktig du är.
Önskar dig ett bra stickår :-)

Linda Horn sa...

Jättefina. Skulle gärna göra dom, men man måste betala för ett konto för att få ladda ner mönstret?

Linda Högström sa...

Om allt fungerar som det ska, så ska du se mönstret direkt i inlägget (gratis!).