söndag 24 juni 2012

Glad midsommar!

Midsommaren är nu över (jag är sen som vanligt), äventyrsfull som alltid! Är det midsommar så är det - regn eller inte. Då ska man ut på sjön, tak på båten eller inte. Sen ska man hem tillbaka också, om så motorn fungerar eller inte... Nåja, jag om någon ska inte klaga, jag klarade mig rätt så torr, till skillnad från vissa andra... Och roligt har det ju varit - jag tackar alla inblandade (och hoppas att de torkade och fick varmt i bastun)! :D

Mönstret för klänningen finns i Suuri Käsityö 2/2012, plagg nummer nio.

En annan tradition som hör midsommaren till är ju att göra sig midsommarfin, med klänning och blommor helst... Sicken tur att klänning blev färdig kvällen innan midsommarafton, klänningen jag sytt helt själv min fina symaskin (klänningen nämnd i tidigare blogginlägg)! Mitt första större syprojekt! Jag är stolt som en tupp - väldigt nöjd, och lite förvånad! (Det var egentligen efter de sista sömnadsinstruktionerna jag for till mamma för, när jag tog paus i syandet och slickade kakskålarna... Tack för både smet och lektioner!) Nu är jag ivrig att ta itu med nästa projekt, men jag vet inte ännu vad det ska bli... Måst fara och bläddra i lite tidningar och kika efter mönster - och hoppas på kakrester?

Jag har alltid tyckt om att laga mitt hår själv, och experimentera med nya frisyrer. Kanske det också räknas som handarbete? Liknande färdigheter är det ju som behövs, även om resultatet är något mera kortvarigt...

Och blommorna, de satte jag i håret. Enligt instruktioner från kodin kuvalehti 12/2012 lagade jag en "lettinuttura" (flätknut) och stoppade några blomspännen därmed. :)

Processen kändes lång i början, det var mycket att lära sig, men nu kan jag ju lite till igen! :)  Och det var väl värt mödan, nästa gång går det smidigare - inte för att det var så tokigt med symaskinslektioner heller, för den delen.


3 kommentarer:

Hedvig sa...

Supersnygg klänning! :)

Laura sa...

Alltså iiik du är så superduktig! :)

Linda sa...

Tack! :D